ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Εξειδίκευση τραυμάτων και αποκατάσταση

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2017 22:10
Η καθηγήτρια Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Duke Alison Toth Η καθηγήτρια Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Duke Alison Toth

Για τις σημαντικές εξελίξεις που γίνονται στις επεμβάσεις αρχικού χόνδρου, για την αποκατάσταση των τενόντων του ώμου, για τις νέες τεχνικές που δοκιμάζονται στο εξωτερικό, και για το πώς νέα μοσχεύματα ενσωματώνονται και δημιουργούν νέους τένοντες μίλησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Duke Alison Toth κατά τη διάρκεια επιστημονικής συνάντησης της Ορθοπαιδικής κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης».

Κατά τον χαιρετισμό του ο καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Λάρισας Κωνσταντίνος Μαλίζος καλωσόρισε την καθηγήτρια Alison Toth, η οποία, όπως είπε, είναι η πρώτη γυναίκα ανάμεσα στους 52 καθηγητές που έχουν προσκληθεί μέχρι τώρα για να μιλήσουν στις επιστημονικές συναντήσεις της Κλινικής.

Οι διαλέξεις της επιστημονικής εσπερίδας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γιατρούς της Ορθοπαιδικής, Γενικής Ιατρικής, Φυσικοθεραπευτές, Γυμναστές αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των αθλούμενων. Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου South California Χαράλαμπος Ζαλαβράς αναφέρθηκε στα σύνθετα κατάγματα στον αγκώνα, στα νέα υλικά οστεοσύνθεσης αλλά και στις νέες τεχνικές αποκατάστασης των ασθενών. Ο κ. Ζαλαβράς δεν παρέλειψε να πει ότι «κατά την ειδίκευσή μου ο κ. Μαλίζος ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευσή μου. Έρχομαι στη Λάρισα και με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω στις εκδηλώσεις που διοργανώνει».

H A. Toth είναι διευθύντρια του αθλητιατρικού προγράμματος γυναικών ολόκληρου του Πανεπιστημίου Duke και ο Χαρ. Ζαλαβράς εξειδικεύεται στο τραύμα και την αποκατάσταση του άνω άκρου.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass