ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Δυνατότητες και προκλήσεις»

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 15:24

Μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού «Δυνατότητες και Προκλήσεις», που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από την Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, με πλούσιες θεματικές ενότητες, όπως:

νευροαναπτυξιακή βάση του αυτισμού, αυτισμός: διαφορετικότητα ή διαταραχή, πρώιμη ανίχνευση – πρώιμη παρέμβαση, ο ευρύτερος συμπεριφορικός φαινότυπος, αγόρια με αυτισμό – κορίτσια με αυτισμό, συννοσηρότητα: ΔΑΦ και ΔΕΠ-Υ, ΔΑΦ και αγχώδεις διαταραχές, εναντιωματική διαταραχή, διαταραχές διαγωγής και ΔΑΦ, φαρμακολογία, προβλήματα σίτισης, εκπαίδευση δεξιοτήτων (επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης κ.τ.λ.), ανάλυση και διαχείριση προβληματικών συμπεριφορών, ενταξιακή εκπαίδευση, προγράμματα μετάβασης σε πλαίσια εκπαιδευτικά, κοινότητας, εργασίας, ενήλικες με αυτισμό, οικογένειες – αδέλφια, παρεμβάσεις και υπηρεσίες στην κοινότητα, συμμετοχή των ατόμων με αυτισμό στην έρευνα (inclusive research), αυτισμός και τεχνολογίες, αυτό-συνηγορία και αυτισμός, κοινωνική επιχειρηματικότητα/οικονομία.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες στον χώρο του αυτισμού. Θα συμμετέχουν επίσης με αυτοαναφορές άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΕΕΔΔΑΦ) και τον Δήμο Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass