ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΓΝΛ

Αντιδρούν οι γιατροί για το ωράριο

Δημοσίευση: 10 Νοε 2017 22:24

Για νομοσχέδιο «έκτρωμα» κάνουν λόγο οι νοσοκομειακοί γιατροί και πραγματοποίησαν χθες εικοσιτετράωρη απεργία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίοι κάνουν λόγο για ανατροπή του σταθερού ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των γιατρών, ανατροπή της κανονικότητας του ωραρίου και δημιουργίας ελαστικών ωραρίων. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης γιατροί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του ΓΝΛ.

Μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας καταγγέλλουν τις πρωτοφανείς, όπως αναφέρουν «διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση για να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τη “διευθέτηση του χρόνου εργασίας” των νοσοκομειακών γιατρών. Πρόκειται όπως λένε για ένα νομοσχέδιο το οποίο καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών. Μάλιστα με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεσαι από 48 στις 60 ώρες, με συνολικές αποδοχές σημαντικά μικρότερες από τις σημερινές. Στην ουσία οι γιατροί θα εργάζονται σε 12ωρες βάρδιες 08:00-20:00 και 20:00-08:00 γεγονός που θα υπονομεύσει την πρωινή λειτουργία των κλινικών, ενώ θα διπλασιάσει τις ημέρες εφημέρευσης κάθε γιατρού.

Νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους ανέφεραν ότι «μας δείχνουν την πόρτα της εξόδου, είτε προς τον ιδιωτικό τομέα είτε προς το εξωτερικό».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass