ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Καθημερινά να λειτουργεί το Ιατρείο Φαλάνης

*Εύσημα στη γιατρό, αλλά χρειάζεται ενίσχυση

Δημοσίευση: 11 Νοε 2017 22:30

Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Φαλάνης το Περιφερειακό Ιατρείο να έχει καθημερινά έναν γιατρό του ΕΣΥ για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το ζήτημα είχε απασχολήσει και πάλι την επικαιρότητα το 2011 όταν με παρεμβάσεις τότε υπήρξε κάποια λύση. Σήμερα με αφορμή επιστολή στην «Ε» ενός συμπολίτη το θέμα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Μέχρι τώρα πρακτικά ενώ η Φαλάνη με το Δασοχώρι με 5.000 κατοίκους περίπου φέρεται ότι καθημερινά έχουν γιατρό ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό αφού η γιατρός που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου πρέπει να κάνει κάθε μήνα συγκεκριμένες εφημερίες σ’ αυτό ενώ ως εργαζόμενη δικαιούται άδειες και λόγω των εφημεριών αλλά και γενικότερα.

Το θέμα δεν έχει να κάνει με την προσφορά της συγκεκριμένης ιατρού και του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου αφού οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της, όσο και από τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, αλλά από το γεγονός ότι θα πρέπει η διοίκηση του Νοσοκομείου Λάρισας να βρει μόνιμη λύση για τη Φαλανη ενδεχομένως και με δεύτερο γιατρό κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Με επιστολή του στην «Ε» ο κ. Νίκος Φακής επισημαίνει: «Θέλω να απευθυνθώ δημόσια, μέσω της «Ελευθερίας», προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λάρισας, για το απαράδεκτο που συμβαίνει με το Αγροτικό (Περιφερειακό) Ιατρείο στη Φαλάνη. Όπως ξέρετε, η Φαλάνη, είναι μία πολύ μεγάλη κωμόπολη με πάρα πολύ αγροτικό και εργαζόμενο κόσμο και για να εξυπηρετηθεί αυτός ο κόσμος, χρειάζεται γιατρό όλες τις ημέρες της εβδομάδος. Αντί αυτού, έρχεται γιατρός μόνο δύο ημέρες της εβδομάδος, και παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει η γιατρός, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος. Τώρα με το ισχύον σύστημα, θα πρέπει να περιμένουν οι Φαλανιώτες να αρρωστήσουν και να γράψουν φάρμακα μία ολόκληρη εβδομάδα, ή να τρέχουν στη Λάρισα. Ο κόσμος της Φαλάνης έχει δίκιο να παραπονείται και ζητά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, να λειτουργεί το Αγροτικό Ιατρείο τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ

Με αφορμή τη σημερινή διαμαρτυρία για το ζήτημα της καθημερινής παρουσίας γιατρού στην κωμόπολη ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαλάνης κ. Μενέλαος Καρυώτης σημειώνει στην «Ε» ότι: «Η Φαλάνη είναι μια δυναμική κωμόπολη και χρειάζεται όλο και περισσότερο ιατρική περίθαλψη, λόγω της αύξησης του πληθυσμού. Επανειλημμένα πιέζουμε για περισσότερη ιατρική παρουσία. Το θέμα είχαμε θέσει στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου. Σήμερα στη Φαλάνη και το Δασοχώρι έχουμε ιατρική παρουσία τρεις φορές την εβδομάδα, δύο στη Φαλάνη και μία στο Δασοχώρι και ευελπιστούμε ότι παρά τις ελλείψεις ιατρών να βρεθεί οριστική λύση για τη Φαλάνη στον ευαίσθητο αυτό τομέα ώστε οι συμπολίτες να νιώθουν ασφαλείς».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass