Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Ευοίωνο το μέλλον των οδοντοτεχνιτών

* «Αναβαθμίζεται ο κλάδος, με προοπτική ένταξης των επαγγελματιών και στην Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια…» υποστήριξε στην «Ε» ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κ. Θεόδωρος Σαμαράς.

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 22:25

Ευοίωνο διαγράφεται το μέλλον του κλάδου των οδοντοτεχνιτών, με τη δημιουργία του νέου επιστημονικού φορέα, με την επωνυμία Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών, ενός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, που θα είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν χθες από μέλη της διοίκησης του Οδοντοτεχνικού Συλλόγου Λάρισας, και τον πρόεδρο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του νέου φορέα, κ. Θεόδωρο Σαμαρά, σε ενημερωτική συνάντηση των οδοντοτεχνιτών όλης της Θεσσαλίας, που έγινε στο Επιμελητήριο Λάρισας: «Ο κλάδος αναβαθμίζεται. Για πρώτη φορά ιδρύεται ένας επιστημονικός φορέας, που προσφέρει καλύτερες προοπτικές εξέλιξης, διασφαλίζει την επαγγελματική δραστηριότητα των μελών και ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης…».

Ειδικότερα, μιλώντας στην «Ε» ο κ. Σαμαράς υποστήριξε, ότι στον νέο φορέα, θα εγγραφούν υποχρεωτικά οι οδοντοτεχνίτες όλης της χώρας, ενώ για πρώτη φορά συγκεντρώνεται αυτή η δυναμική του κλάδου.

Τόνισε επίσης πως «μέχρι τέλη του 2017 πρέπει να γίνουν οι εγγραφές των μελών του και μέσα στο 2018 προβλέπεται να διενεργηθούν εκλογές ανά περιφέρειας της χώρας, για την ανάδειξη της πρώτης διοίκησής του».

Όσο αφορά στα οφέλη που θα έχουν οι επαγγελματίες του κλάδου, ο κ. Σαμαράς, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «Μας δίνεται το δικαίωμα παρέμβασης στην εκπαίδευση. Θα μπορούμε να ενταχθούμε στο εκπαιδευτικό προσωπικό, αντίστοιχων σχολών των ΤΕΙ και του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπως και σε τομείς της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης….

Παράλληλα μπορούμε, ως γνωμοδοτικό όργανο, να προτείνουμε στο Υπουργείο Υγείας, την αλλαγή του αναχρονιστικού νόμου του 1986, που αφορά στον κλάδο.

Λόγω μεγάλων και ραγδαίων εξελίξεων στην ψηφιακή τεχνολογία, εξελίχθηκε αντίστοιχα και ο τρόπος δουλειάς του οδοντοτεχνίτη, με αποτέλεσμα να απαιτείται η αλλαγή πολλών στοιχείων του παλιού νόμου, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του. Παράλληλα διαπιστώνεται ότι λόγω αυτής της τεχνολογικής ανάπτυξης, ο οδοντοτεχνίτης παραγκωνίζεται και τη δουλειά του αναλαμβάνουν ακόμη και οδοντίατροι!

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι την κατασκευή δοντιών, την κάνουν μόνο οι οδοντοτεχνίτες».

Στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση ενημέρωση των μελών για τον νέο φορέα έγινε και από τον πρόεδρο του Οδοντοτεχνικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Ιωάννη Γουσούλη.

Λένα Κισσάβου

Gallery άρθρου