ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ακυρώνονται χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό

* «Δεν λειτουργεί το Ιατρείο Πόνου», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του ΠΠΓΝΛ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 22:10

Τη ματαίωση προγραμματισμένων χειρουργείων και τη μη λειτουργία του Ιατρείου Πόνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Λάρισας, μετά την απόφαση της διοίκησης να μετακινηθούν αναισθησιολόγοι σε άλλα νοσοκομεία, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους προς τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ και Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

 «Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις ανακοινώσεις της 5ης Υ.Π.Ε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας παρέχει τριτοβάθμια περίθαλψη για τον πληθυσμό της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος», αναφέρουν οι δύο Σύλλογοι για να προσθέσουν στη συνέχεια απευθυνόμενοι προς τη διοίκηση «έχετε γίνει δέκτης αλλεπάλληλων οχλήσεων μας, ότι όλες οι κλινικές του Π.Π.Γ.Ν.Λ είναι πλέον αποδέκτες περιστατικών από τα περιφερικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, που δεν χρήζουν πάντα τριτοβάθμιας περίθαλψης. Η αδράνειά σας σε αυτό το θέμα έκανε αυτή τη στιγμή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να είναι πλέον ένα Νοσοκομείο που παρέχει όλα τα επίπεδα περίθαλψης (τριτοβάθμια, δευτεροβάθμια, πρωτοβάθμια) καταργώντας εσείς έτσι το δικό σας σχεδιασμό και όραμα.

Σε όλον αυτόν τον φόρτο εργασίας ήρθε να προστεθεί και η αδικαιολόγητη, αιφνίδια απόφασή σας για μεταφορά ιατρικού προσωπικού από το ΠΠΓΝΛ σε περιφερικά νοσοκομεία για την κάλυψη αυτών των πάγιων αναγκών. Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων τμημάτων και δη της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής.

Ανάμεσα στα άλλα διαπιστώσαμε ότι μετακινήθηκαν αιφνιδίως και επικουρικοί ιατροί της παραπάνω κλινικής που αφενός υπενθυμίζουμε ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο και αφετέρου η πρόσληψη και η ανανέωση των συμβάσεών τους έγινε για κάλυψη πάγιων αναγκών τής εδώ ήδη αποδυναμωμένης κλινικής».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας είχε ως αποτέλεσμα, όπως ενημερωθήκαμε, την ακύρωση Ιατρείου Πόνου καθώς και την ακύρωση προγραμματισμένων περιστατικών που έφερε το κλείσιμο μιας χειρουργικής αίθουσας.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω του τριτοβάθμιου χαρακτήρα του νοσοκομείου μας, αυτό άλλωστε ευαγγελίζεστε, στο ιατρείο πόνου προσέρχονται ογκολογικοί ασθενείς τελικού σταδίου, και διενεργούνται χειρουργικές επεμβάσεις από μοναδικές ειδικότητες σε όλη την Υ.Π.Ε.

Καταγγέλλουμε και είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αδικαιολόγητη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από το Π.Π.Γ.Ν.Λ που ως μοναδικό αποτέλεσμα έχει την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του τριτοβάθμιου χαρακτήρα του νοσοκομείου και του ήδη επιβαρημένου έργου που εκτελεί.

Ευελπιστούμε και απαιτούμε την άμεση επίλυση του θέματος, όχι με σπασμωδικές και αποσπασματικές ενέργειες.

Η αιμορραγία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας θα μπορούσε να καλύψει και να επουλώσει τις μικρές πληγές ενός περιφερειακού νοσοκομείου, ωστόσο δημιουργεί ανίατες καταστήσεις (αναβολή επ’ αόριστο χειρουργείων που πραγματοποιούνται μόνο σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο) σε αυτό που εσείς θέλετε να επικαλείστε ως τη ναυαρχίδα της 5ης ΥΠΕ», καταλήγει η ανακοίνωση των δύο συλλόγων.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass