ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ

Ζητούν λύση με τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2017 4:24

Το θέμα της ακύρωσης χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω μετακίνησης αναισθησιολόγων σε άλλα νοσοκομεία, φέρνουν στη Βουλή, με ερωτήσεις τους προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό αν θα επαναστελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, «ώστε να επανέλθει σε εύρυθμη λειτουργία και αν αληθεύουν οι καταγγελίες για μη πληρωμή του ιατρικού προσωπικού του εν λόγω Νοσοκομείου από τον Οκτώβριο».

 «Πρόσφατο κρούσμα», υπογραμμίζει ο κ. Χαρακόπουλος, «καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, από το οποίο μετακινήθηκαν αναισθησιολόγοι σε άλλα περιφερειακά Νοσοκομεία, με αρνητικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του.

Στη συγκεκριμένη καταγγελία προβαίνουν οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ και Ιατρών ΕΣΥ του Π.Ν. Λάρισας σε κοινή ανακοίνωσή τους προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα ‘‘Ελευθερία’’ (13.12.17)».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει αναφέροντας την καταγγελία των γιατρών του Π.Ν.Λ., ότι, λόγω των μετακινήσεων των αναισθησιολόγων, ακυρώθηκε και το ιατρείο Πόνου, που προσέρχονται ογκολογικοί ασθενείς τελικού σταδίου, αλλά και προγραμματισμένα περιστατικά που έφερε το κλείσιμο της χειρουργικής αίθουσας.

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Το θέμα της ακύρωσης χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω μετακίνησης αναισθησιολόγων σε άλλα νοσοκομεία, έφερε στη Βουλή, και ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας. Ο Λαρισαίος πολιτικός μετά από επικοινωνία με ιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά και δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξομαλυνθεί η οριακή κατάσταση που επικρατεί στο ΠΠΓΝΛ και να αποκατασταθεί η λειτουργία των χειρουργείων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass