ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Παράταση από ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2018 22:14

Παράταση έως τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου για την υποβολή αιτήσεων από όσους γιατρούς ενδιαφέρονται να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και να καλύψουν θέση οικογενειακού γιατρού έδωσε ο Οργανισμός.

Αρχικά η διορία έληγε στις 31 Ιανουαρίου, με τους γιατρούς να μην δείχνουν ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας είχε χαρακτηρίσει τις συμβάσεις «απαξιωτικές για το ιατρικό επάγγελμα».

Ο ΕΟΠΥΥ μέσω της χθεσινής του ανακοίνωσης υποστηρίζει ότι η παράταση δόθηκε μετά από αιτήματα γιατρών και ιατρικών συλλόγων της χώρας, εκτός από την παράταση τροποποιείται η πρόσκληση ενδιαφέροντος στο θέμα του ηλικιακού περιορισμού και δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς να υποβάλουν αίτηση και σε όμορους Δήμους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικών αιτήσεων για όσους γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους ενδιαφέρονται να υπογράψουν σύμβαση ως οικογενειακοί γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ έως και τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα παρατείνεται και η προθεσμία αποστολής φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων έως την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, αίρεται ο ηλικιακός περιορισμός των 65 ετών από την πρόσκληση ενδιαφέροντος οικογενειακών γιατρών, ενώ παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης από τους ενδιαφερομένους για την κάλυψη θέσης και σε όμορους Δήμους, «προκειμένου οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους ιατρούς της επιλογής τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού προσθέτοντας ότι «οι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να κλείνουν τα ραντεβού τους στους συμβεβλημένους γιατρούς εντελώς δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ για τα ραντεβού, αλλά και να εγγράφονται διαδικτυακά στον οικογενειακό τους γιατρό».

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

«Ναυάγιο» χαρακτηρίζει τη στελέχωση του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε νέα ανακοίνωσή του.

Ο ΠΙΣ και η πλειονότητα των Ιατρικών Συλλόγων εξέφρασαν το προηγούμενο διάστημα την έντονη αντίθεσή τους, τόσο για τους όρους της «συνεργασίας» με τον ΕΟΠΥΥ όσο και για τις οικονομικές απολαβές των γιατρών «κυρίως όμως για την υποβάθμιση της ΠΦΥ και την προσφορά ενός φτωχοποιημένου πακέτου υπηρεσιών υγείας απ’ τον Οργανισμό προς τους ασφαλισμένους, δυσανάλογο των χρυσοπληρωμένων ασφαλιστικών τους εισφορών για τον κλάδο της υγείας», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας οι αλλαγές που επιχειρεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στοχεύουν στη σταδιακή κατάργηση των ιδιωτών γιατρών από το δημόσιο σύστημα της ΠΦΥ και του ΕΟΠΥΥ. «Δυστυχώς ο ΕΟΠΥΥ έχει αποκλίνει κατά πολύ από τους αρχικούς του σκοπούς και έχει στραφεί “μετά μανίας” κατά όλων των παρόχων, ακόμα και κατά των ασφαλισμένων του. Καθημερινά είναι σε διαμάχη με γιατρούς, ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια, οπτικούς τελευταία, αλλά και μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων οι οποίες διεκδικούν τα αυτονόητα.

Σήκωσε τη σημαία του εξορθολογισμού των δαπανών του προς τρίτους, αλλά ξέχασε σκανδαλωδώς τον εαυτό του. Ξοδεύει 176 εκατ. ευρώ για λειτουργικές δαπάνες (μισθοδοσία υπαλλήλων, μισθώματα, κ.ά. λειτουργικά έξοδα 60 ΠΕ.ΔΙ. κ.λπ.), ενώ για τις ιατρικές επισκέψεις μόλις 90 εκατ. ευρώ, από 110 που ήταν πέρυσι. Από τα 5,25 δισ. ευρώ που προβλέπονται ως έσοδα στον προϋπολογισμό, μόλις το 1,58 δισ. ευρώ καταλήγει σε όλους ανεξαιρέτως τους ιδιώτες παρόχους και αυτό μετά κόπων και βασάνων. Χώρια δε που διατηρεί ακόμα το ληστρικό rebate και clawback.

Μετά απ’ όλα αυτά καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και ιδιαίτερα τους οικογενειακούς γιατρούς να συσπειρωθούν γύρω από τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ. Ακόμα και αυτούς που ήδη υπέβαλαν αιτήσεις για τις “νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ” τους καλούμε να ανακαλέσουν και να συμπορευτούν μαζί μας. Όλοι μαζί να εξαναγκάσουμε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας σε διάλογο και διαπραγμάτευση για αξιοπρεπείς συμβάσεις με καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αμοιβές, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιοτική αναβάθμιση της Π.Φ.Υ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass