ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Καρκίνος: Ισχυρός αντίπαλος αλλά όχι ανίκητος

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2018 22:18

Με μήνυμα «είμαστε εδώ» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, στο κτίριο Κατσίγρα, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη νόσο και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτή. Σύλλογος Καρκινοπαθών, επιστημονική κοινότητα, αυτοδιοίκηση και φορείς βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα και μίλησαν ανοιχτά για τον καρκίνο.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι για αυτή τη μέρα και έτσι μαζί με τη ΦΕΤΑ κόμικς, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αφισάκι για να ενημερωθούν κυρίως τα μικρά παιδιά, γιατί η πρόληψη είναι το παν», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ιωάννα Καραβάνα. Η εκδήλωση περιλάμβανε σημαντικές εισηγήσεις εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας αλλά και της κοινότητας των ασθενών.

Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στην καινοτομία στην εποχή των ογκολογικών θεραπειών, και συντονίστρια ήταν η επίκουρος καθηγήτρια Ακτινοθεραπευτικής Μαρία Τόλια. Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στη χειρουργική αντιμετώπιση των όγκων, στις εξελιγμένες τεχνικές της ακτινοθεραπείας, στα νεότερα φάρμακα χημειοθεραπείας και αιματολογίας, στη σημασία της άσκησης στην πρόληψη νεοπλασιών, αλλά και στην ψυχολογική στήριξη των ασθενών.

Κατά τον χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμανδρίτης π. Σέργιος υπογράμμισε τον ρόλο της Εκκλησίας και υποστήριξε ότι είναι αρωγός στα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, στην τράπεζα αίματος, στην παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής «είναι ένας σύλλογος που έχει καταφέρει πολλά, και κυρίως έχει καταφέρει να μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο. Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, σύλλογοι, φορείς, επιστήμονες για να πετύχουμε το καλύτερο», σημείωσε.

Στους στόχους του Υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου ο οποίος είπε ότι «με την ολοκλήρωση των προσλήψεων και με την ανανέωση του εξοπλισμού αναμένεται αναβάθμιση των ογκολογικών τμημάτων». Για την αξία των συλλόγων μίλησε ο διοικητής των Νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος «μέσα από τη συνεργασία με τους συλλόγους προλαβαίνουμε πράγματα, γιατί είναι ασθενείς που βρίσκονται στα νοσοκομεία». Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Χαράλαμπος Μπιλλίνης τονίζοντας ότι «ο καρκίνος παρ΄ ότι μας δείχνει ότι είναι ένας ισχυρός αντίπαλος δεν είναι ανίκητος». Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας μίλησε η ταμίας κ. Δήμητρα Παππά ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Ι. Χρυσόστομος», Γιάννης Καραμήτρος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη βιωματική εμπειρία μιας 27χρονης γυναίκας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία έφερε τον τίτλο «CaComics», ήταν εκτός του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Βιομιμητισμός Ελλάδας – Έρευνα και Καινοτομία και η Καλλιτεχνική Ομάδα ΦΕΤΑ Κόμικς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass