ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΔΥ

Διαμαρτυρία για την Πρωτοβάθμια Υγεία

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2018 22:30

Συμφώνησαν για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, σε υλικά και σε υποδομές διοίκηση του ΠΕΔΥ Λάρισας και διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι δεύτεροι καταθέτοντας και σχετικό υπόμνημα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υποστηρίζοντας ότι «τα Ιατρεία του ΠΕΔΥ στη Λάρισα και τα Κέντρα Υγείας λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, σε προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, υπολειτουργούν. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Συγκεκριμένα στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στον Ν. Λάρισας, για πολλές δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένες - ασφαλισμένους, δεν υπάρχει σήμερα κανείς (Καρδιολόγος, Οφθαλμίατρος, Οδοντίατρος, Πνευμονολόγος, Δερματολόγος, Γαστρεντερολόγος, Ρευματολόγος, Ακτινολόγος, Ψυχίατρος), ενώ σε μια σειρά άλλες ειδικότητες, υπάρχει μόνο ένας γιατρός (Γυναικολόγος, Ορθοπεδικός, Παιδίατρος, Μικροβιολόγος που πάει μια φορά τη βδομάδα). 

Στον εξοπλισμό των ιατρείων δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο μικροβιολογικό-αιματολογικό και δεν γίνονται όλες οι εξετάσεις εκεί, οπότε αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πάνε σε ιδιώτες, πληρώνοντας επιπρόσθετα».

Στο θέμα των ΤΟΜΥ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές τονίζοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν βελτιώνεται με τη δημιουργία κάποιων ΤΟ.Μ.Υ, που στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κατακερματισμένο συνοθύλευμα μονάδων χαμηλών προδιαγραφών, οι οποίες ούτε στελεχωμένες επαρκώς είναι με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ούτε το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό διαθέτουν προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού για πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση. Στην πράξη ελάχιστα μπορούν να κάνουν, κυρίως θα συνταγογραφούν. Αυτό είναι ακρωτηριασμός της έννοιας της Π.Φ.Υ και όχι φιλολαϊκή αλλαγή», υπογράμμισε ζητώντας την κάλυψη όλων των ελλείψεων.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Βαγγέλης Γραντζής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «έχω ζητήσει 22 γιατρούς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 19. Ίσως μέσα στις επόμενες ημέρες να έχουμε καρδιολόγο και οφθαλμίατρο».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass