ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Προληπτική ιατρική σε παιδιά Ρομά

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2018 15:44

Χαμόγελα σκόρπισε η δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και συγκεκριμένα με το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συνεργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που βρέθηκε στη Λάρισα από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου, απαρτίζεται από 4 αυτόνομα ιατρεία πλήρως εξοπλισμένα και στελεχώνεται από έμπειρους εθελοντές ιατρούς.

Καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας υποστήριξε τη δράση για όλα τα παιδιά, ενημερώνοντας και υποστηρίζοντας παράλληλα 30 οικογένειες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και δέχονται υπηρεσίες ολιστικής προσέγγισης από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, το Συμβουλευτικό Σταθμό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που στεγάζεται στο 33ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Η τελευταία μέρα της δράσης ήταν αφιερωμένη στα παιδιά Ρομά όπου με την παρουσία των οικογενειών τους και με τη συνοδεία και υποστήριξη της κοινωνιολόγου Εύης Μπουκόρου, της ειδικής παιδαγωγού Γεωργίας Κατσικά και της παιδαγωγού στο ΚΔΑΠ Αθανασίας Γκούνη, συνόδευσαν τα παιδιά και τους ενημέρωσαν για τη σημασία και τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι δομή η οποία καλείται να παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410680242, e-mail:kkoinotitas@larissa-dimos.gr, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ. Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410231122, e-mail:kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.-4:00μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass