ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Aλματα στην αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων

* «Πλούτος» ενημέρωσης γύρω από βιοδείκτες και HPV...

Δημοσίευση: 15 Απρ 2018 20:09 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Απρ 2018 21:11
Από τις εργασίες του συνεδρίου στο αμφιθέατρο της Ιατρικής του Παν. Θεσσαλίας στη Λάρισα Από τις εργασίες του συνεδρίου στο αμφιθέατρο της Ιατρικής του Παν. Θεσσαλίας στη Λάρισα

«Οι τελευταίες συνεχώς αυξανόμενες γνώσεις όσον αφορά στο εύρος και τη βαρύτητα των συνεπειών της HPV – μόλυνσης επιβάλλουν την ενημέρωση όλων σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση με τον πληθυσμιακό έλεγχο και την ανίχνευση – αντιμετώπιση των παθήσεων που αυτή προκαλεί. Οι βιοδείκτες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους της διαγνωστικής αλυσίδας μαιευτικών και γυναικολογικών παθήσεων πυελικών μαζών, ενδοσκοπικής αντιμετώπισης γυναικολογικών παθήσεων, εξατομικευμένων πρωτοκόλλων ωοθυλακιορρηξίας αλλά και εξατομικευμένης παρακολούθησης της εγκύου».


Με αυτόν τον τρόπο ο διευθυντής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής, καθηγητής Μαευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Ι. Δαπόντε άνοιξε τον κύκλο των εργασιών του τέταρτου Συμποσίου με θέμα «Νεότερες εξελίξεις σε HPV και Βιοδείκτες στη Μαιευτική-Γυναικολογία Νο 4».
Ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμπόσιο που ολοκληρώνεται σήμερα στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διοργάνωσε η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας και την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας Γυναίκας Ελλάδος (Ε.Φ.Υ.Γ.Ε).
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η αναπληρώτρια πρύτανης δημοσίων σχέσεων κ. Ιωάννα Λαλιώτη, ο αντιπρύτανης κ. Ζήσης Μαμούρης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Μπέμπης, ο κοσμήτορας της Ιατρικής κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο πρόεδρος της Ιατρικής κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κώστας Γιαννακόπουλος και η υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ανθή Χαλιβέρα.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας υπήρξαν δύο συνεδρίες και δύο στρογγυλές τράπεζες θεμάτων. Σ’ αυτή για τις προκαρκινικές αλλοιώσεις κατώτερου γεννητικού σωλήνα – κολποσκόπηση, μίλησαν ο λέκτορας Μαιευτικής και Γυναικολογίας Παν/μίου Πατρών, υπεύθυνος Ιατρείου Κολποσκόπησης, Π.Ν. Πάτρας Γεώργιος Μιχαήλ, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος, διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών Αλέξανδρος Μορτάκης, ο επίκουρος καθ. Μαιευτικής και Γυναικολογίας Α.Π.Θ. Ιωάννης Καλογιαννίδης και ο αν. καθ. Μαιευτικής και Γυναικολογίας Παν/μίου Αθηνών Νικόλαος Σαλάκος. Η 2η Συνεδρία είχε ως θέμα τα HPV. Μίλησαν ο καθ. Μαιευτικής και Γυναικολογίας Α.Π.Θ., πρόεδρος Ελληνικής HPV Εταιρείας Θεόδωρος Αγοραστός, ο καθ. Μαιευτικής και Γυναικολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων Ευάγγελος Παρασκευαΐδης και η μοριακή ιολόγος, δ/ντρια Τμήματος Ιολογίας, Α.Ο.Ν.Α. «Άγιος Σάββας» Εύη Πανοτοπούλου και ο καθηγητής - δ/ντής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Παν/μίου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Δαπόντε.
Στη στρογγυλή Τράπεζα για την Εμβρυομητρική Ιατρική μίλησαν ο Professor of Fetal Medicine, King’s College, London Kypros Nikolaides, ο αν. καθ. Μαιευτικής και Γυναικολογίας Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής, γ.γ. Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία Γεώργιος Δασκαλάκης και ο καθ. Μαιευτικής και Γυναικολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων Γεώργιος Μακρυδήμας.
Στη Στρογγυλή Τράπεζα Γυναικολογικής Ογκολογίας ομιλητές ήταν ο καθ. Μαιευτικής και Γυναικολογίας Α.Π.Θ. Αλέξιος Παπανικολάου, ο επίκουρος καθ. Γυναικολογικής Ογκολογίας Παν/μίου Αθηνών Δημήτριος Χαϊδόπουλος, ο αν. καθ. Μαιευτικής και Γυναικολογίας Α.Π.Θ. Γεώργιος Πάντος και ο αν. καθ., δ/ντής Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Δίνας.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις συνεδρίες. Η πρώτη που θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί θα αφορά σε ζητήματα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και αναπαραγωγικής ιατρικής. Οι άλλες δύο θα αφορούν στην τεκμηριωμένη προσέγγιση στην αναπαραγωγική ιατρική σε δύο μέρη. Το πρώτο θα αρχίσει στις 12 και το δεύτερο στις 14.00.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass