ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Στην τελική ευθεία η υπογραφή ατομικών συμβάσεων

* Υπόθεση ημερών η έκδοση της τελικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που θα ανάψει το «πράσινο φως» για τις υπογραφές

Δημοσίευση: 17 Απρ 2018 22:37
Από τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Από τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με τους επιλεχθέντες από το ΑΣΕΠ στους τομείς της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των υγειονομικών μονάδων της περιοχής ετοιμάζονται οι διοικήσεις τόσο της 5ης ΥΠΕ όσο και των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

Το «πράσινο φως» αναμένεται να δώσει η επίσημη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας με την οποία θα κλείσει η νομική εκκρεμότητα που υπήρχε και αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων.

Πρόκειται για τη διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων οκτάμηνης διάρκειας για την κάλυψη αναγκών των τριών τμημάτων, που ξεκίνησε με την προκήρυξη και ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του οριστικού πίνακα προσληπτέων. Διαδικασία που τελικώς πάγωσε μετά από προσωρινή απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου, εναντίον της οποίας κατατέθηκε αίτηση αναίρεσης από τη διοίκηση των δύο νοσοκομείων. Η αίτηση εξετάστηκε μαζί με την υπόθεση και αναμένεται η επίσημη έκδοση της απόφασης.

Αντιπροσωπεία των προσληπτέων με επικεφαλής τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επισκέφθηκε χθες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ζήτησε από τους διοικητές της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου και των δύο Νοσοκομείων Παναγιώτη Νάνο επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης και τον πιθανό χρόνο υπογραφής των ατομικών συμβάσεων.

Ο κ. Νάνος απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου –«αν δεν τη δούμε δεν μπορούμε να πούμε απολύτως τίποτε» είπε χαρακτηριστικά- σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι η έκδοσή της είναι υπόθεση ημερών και οι υπηρεσίες των δύο νοσοκομείων ετοιμάζονται για την υπογραφή των συμβάσεων.

Προηγουμένως, υποστήριξε την ανάγκη στήριξης των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης με προσλήψεις προσωπικού ενώ αναφερόμενος στους χειρισμούς του για την υπόθεση των προσληπτέων υποστήριξε ότι θα ήταν ανεύθυνο να προχωρούσε στην υπογραφή των ατομικών συμβάσεων ενώ υπήρχε νομική εκκρεμότητα γιατί οι συμβασιούχοι δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν και ο ίδιος κινδύνευε να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος!

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, δηλώνοντας σαφή στήριξη στην κάλυψη των αναγκών με προσωπικό απορρίπτοντας τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες διαβεβαιώνοντας τους παρευρεθέντες –όπως άλλωστε και ο κ. Νάνος- πως ατομικές συμβάσεις θα υπογράψουν όσοι περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ –όσοι δεν αποδεχθούν για διάφορους λόγους θα κληθούν με σειρά προτεραιότητας οι επιλαχόντες.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Τσιαπλές επανέφερε το πάγιο αίτημα του εργατικού κινήματος για κάλυψη αναγκών με μόνιμο προσωπικό. «Από την επόμενη χρονιά ίσως δούμε και μόνιμο προσωπικό στους συγκεκριμένους τομείς…», απάντησε ο κ. Νέστορας Αντωνίου επικαλούμενος προκηρύξεις σε άλλες ειδικότητες προσωπικού.

Σημειώνεται πως στην αναμονή υπογραφής των ατομικών συμβάσεων βρίσκονται προσληπτέοι για 64 θέσεις καθαριστριών, 8 τραπεζοκόμους και 7 φύλακες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και 35 θέσεις καθαριστριών, 8 τραπεζοκόμους και 10 φύλακες στο Γενικό Νοσοκομείο, οι οποίοι αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεών τους, όπως είπε ο κ. Νάνος θα παρακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass