ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Υπέρ της πλήρους εργασίας για όλους

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 15:38

«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σταθερά αγωνίζεται για την κατάργηση της μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας και για την καθιέρωση της πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους, με 7ωρο, 35ωρο και 5θήμερο, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» διευκρινίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Με αφορμή χθεσινό σχόλιο για τη στάση του συνδικαλιστικού φορέα στην υπόθεση της υπογραφής ατομικών συμβάσεων στους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των δύο νοσοκομείων, που αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η σύμβαση πρόσληψης όλων των εργαζομένων, είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα, είτε ορισμένου χρόνου, είτε αορίστου, είναι μόνο ατομική και δεν έχει σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επομένως είναι λαθροχειρία να τις ταυτίζει μεταξύ τους ο συντάκτης. Είναι άλλο πράγμα η ατομική σύμβαση πρόσληψης και άλλο πράγμα η σύμβαση αμοιβής του εργαζόμενου.

Από εκεί και πέρα οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων καθορίζονται, είτε με την ΕΓΣΣΕ, είτε με κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις, είτε με ατομικές συμβάσεις αμοιβής και όχι πρόσληψης, από το 2012 με τους μνημονιακούς νόμους και την ΠΥΣ 6/2012.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σταθερά παλεύει για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των ατομικών συμβάσεων αμοιβής των εργαζομένων και των νόμων που τις επιβάλλουν και αγωνίζεται για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και την επαναφορά των ΣΣΕ (Εθνικής, Κλαδικών και Ομοιεπαγγελματικών), της καθολικότητάς τους και της υποχρεωτικότητάς τους σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς επίσης, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και των κλαδικών μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν τη λήξη των ΚΣΣΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σταθερά αγωνίζεται για την κατάργηση της μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας και για την καθιέρωση της πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους, με 7ωρο, 35ωρο και 5θήμερο, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass