ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΟ Ε.Κ.Λ.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι «132» των νοσοκομείων

Δημοσίευση: 21 Απρ 2018 22:00

Οι δράσεις με τις οποίες θα διεκδικήσουν την πρόσληψή τους στα δύο νοσοκομεία βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2017 συζήτησαν με τον πρόεδρο του ΕΚΛ Τάσο Τσιαπλέ να προβούν σε κινητοποιήσεις και να πιέσουν την κυβέρνηση να τροποποιήσει τον νόμο, «να αναδείξουμε το θέμα και να κινητοποιηθούμε, διαφορετικά με τα δικαστήρια δεν θα βγάλουμε άκρη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΕΚΛ, με αντιπροσωπεία από τους 132 επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2017, που προκήρυξε η διοίκηση του Π.Π.Γ.Ν. Λάρισας και του Γ.Ν.Λ, για οκτάμηνη εργασία σε θέσεις καθαριότητας, τραπεζοκόμων και φύλαξης, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί ακόμα, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον διοικητή των δύο Νοσοκομείων Παναγιώτη Νάνο και της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, προκειμένου να ενημερωθούν για την καθυστέρηση της πρόσληψής τους.

Η απάντηση που τους είχε δοθεί ήταν ότι «είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα η εργολαβική εταιρεία που είχε το έργο αυτό πριν και ότι αναγκάστηκε η διοίκηση των νοσοκομείων να κάνει δικαστική διαδικασία για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας, την οποία κέρδισε και αναμενόταν να καθαρογραφεί και να επιδοθεί στα χέρια της διοίκησης των δύο νοσοκομείων σύντομα. Οπότε θα προχωρούσε και η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων».

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία του προέδρου του ΕΚΛ, με την προϊσταμένη του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, διαπιστώθηκε ότι «τη Δευτέρα που έγινε η συνάντηση δεν υπήρχε απόφαση, αυτή βγήκε την Τετάρτη και ήταν απορριπτική. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά είπε η προϊσταμένη λόγω απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Άρα η διαβεβαίωση την περασμένη Δευτέρα, των διοικητών ότι η απόφαση είναι θετική και ότι σύντομα θα προχωρούσαν οι προσλήψεις, ήταν αβάσιμη. Είναι ανεπίτρεπτο να λένε ψέματα».

 

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass