Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ DENNY LIE ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΣΤΗΝ «Ε»:

Κλινική παγκόσμιας εμβέλειας η Ορθοπαιδική του Πανεπιστημιακού

* Ασιάτες καθηγητές συμμετείχαν χθες σε χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους Έλληνες συναδέλφους τους

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 22:04

Μήνυμα χωρίς περιστροφές και αμφισβητήσεις για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας έστειλε χθες στους Θεσσαλούς αντιπροσωπία Ασιατών χειρουργών ορθοπαιδικών της Ασιατικής Εταιρείας

Χειρουργικής Γόνατος, Αρθροσκόπησης και Aθλητικών Κακώσεων, που επισκέπτεται τη Λάρισα, δεύτερο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας τους.

"Πρέπει να είστε υπερήφανοι για την Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου σας γιατί πρόκειται για μια κλινική με τεράστια ακαδημαϊκή εμβέλεια. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας δεν είναι αποτέλεσμα των υποδομών αλλά του ανθρώπινου παράγοντα και του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζει το πρόβλημα…" επισήμανε στην "Ε" ο επικεφαλής της αποστολής, διεθνούς φήμης καθηγητής Denny Lie από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι τρεις καθηγητές της αποστολής Chih-Hao Chu από την Ταογουάν τηςΤαϊβάν, Hyuk-Soo Han από τη Σεούλ της Ν. Κορέας και Ryuichiro Akagi από την Τσίμπα της Ιαπωνίας παρακολούθησαν από το πρωί ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις και αντάλλαξαν εμπειρίες και τεχνικές για τα προβλήματα και τις παθήσεις του γόνατος και του ώμου. "Μπορεί να επενδύσαμε σε υποδομές, να στηρίξαμε διεθνείς συνεργασίες, όμως δεν μάθαμε ακόμα να συζητάμε ακαδημαϊκά και αυτό το είδαμε σήμερα στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας με την υψηλή ακαδημαϊκή δραστηριότητα…" κατέληξε ο καθηγητής Denny Lie, ο οποίος στο περιθώριο της παραμονής του στη Λάρισα είχε συνάντηση με τον καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Κώστα Μαλίζο και συζήτησαν μεταξύ άλλων λεπτομέρειες του προγράμματος "Παγκόσμια Υγεία" του αμερικάνικου πανεπιστημίου Ντιούκ και τη δυνατότητα αποστολής φοιτητών της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας στη Σιγκαπούρη.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν στις δηλώσεις τους και οι υπόλοιποι τρεις Ασιάτες καθηγητές, που εμφανίστηκαν εντυπωσιασμένοι από τη Θεσσαλία και την Ιατρική Σχολή της Λάρισας, μια περιοχή που όπως χαρακτηριστικά παραδέχθηκαν όλοι "βρίσκεται στη μέση του πουθενά και χρειάστηκε η συνδρομή ενός υπολογιστή και του διαδικτύου για κάποιες πρώτες πληροφορίες όταν έμαθαν ότι η Λάρισα εντάχθηκε ως σταθμός στην ευρωπαϊκή τους περιοδεία". Η Βεργίνα καθοδόν από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα, ο Όλυμπος, η μακραίωνη ιστορία της Λάρισας με το μοναδικό της αρχαίο θέατρο, ο Ιπποκράτης, το πράσινο και πολλά άλλα ενθουσίασαν τα μέλη της αποστολής διαβεβαιώνοντας πως όταν επιστρέψουν στις πατρίδες τους θα συστήσουν στις οικογένειές τους και στους φίλους τους να επισκεφθούν αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

Ο καθηγητής Chih-Hao Chu από την Ταογουάν της Ταϊβάν με ειδίκευση στις επεμβάσεις μικροχειρουργικής μεταφέροντας την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στις πρωινές χειρουργικές επεμβάσεις, υπογράμμισε πως ένιωσε τους συναδέλφους του φιλικούς και καλοδεχούμενος, διαπίστωσε πως οι δύο χώρες χρησιμοποιούν την ίδια βάση για την αντιμετώπιση των περιστατικών και δεν έχουν διαφορές στην προσέγγιση των θεραπευτικών μεθόδων. Ενώ αναφέρθηκε στο σύστημα υγείας της χώρας του επισημαίνοντας ότι οι πολίτες και στην Ταϊβάν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας χωρίς να το εκτιμούν κάνοντας κατάχρηση των ζητούμενων (δωρεάν) υπηρεσιών υγείας.

Σε άλλο σημείο των εντυπώσεών του ο καθηγητής από την Ταϊβάν μίλησε και για τις λίστες αναμονής στην Ταϊβάν, που φθάνουν τον ένα μήνα έναντι των 9 μηνών στην Ελλάδα ενώ φεύγοντας από την Ελλάδα είπε ότι θα κρατήσει την ιστορία με τον Ιπποκράτη και την παράδοση στην άσκηση της Ιατρικής, που "οφείλουν όλοι να σέβονται…".

Εντυπωσιασμένος εμφανίστηκε και ο καθηγητής Ryuichiro Akagi από την Τσίμπα της Ιαπωνίας, που συμμετέχοντας σε τρία χειρουργεία, εκ των οποίων τα δύο σε γόνατα, μίλησε για ίδια τεχνική με κάποιες διαφορετικές τεχνικές δευτερεύουσας σημασίας, που απορρέουν από τον διαφορετικό πολιτισμό των δύο χωρών ενώ στο ερώτημα τι θα μεταφέρει με την επιστροφή του στην πατρίδα του ήταν σαφής: "Θα πω σε συγγενείς και φίλους να ταξιδέψετε στη Θεσσαλία!".

Με την οικογένειά του δήλωσε ότι θα ξανάρθει ο καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ της Ν. Κορέας Hyuk-Soo Han δηλώνοντας πως η επίσκεψή του στη Λάρισα και η συμμετοχή του στη δραστηριότητα της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής ξεπέρασε τις προσδοκίες του αλλά και εντυπωσιασμένος από τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των θεραπευτικών επεμβάσεων.

Άλλωστε η επιλογή της Λάρισας ως σταθμός της περιοδείας έγινε με κριτήριο την εμβέλεια του επιστημονικού έργου της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και τη δημοσιευμένη εμπειρία των στελεχών της στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.

Σημειώνεται ότι η αποστολή των Ασιατών χειρουργών ορθοπαιδικών έφθασε στη Λάρισα προχθές προερχόμενη από τη Ρώμη και μετά τη χθεσινή ημέρα, που περιελάμβανε εκτός από τη συμμετοχή των επισκεπτών στις δραστηριότητες της Ορθοπαιδικής Κλινικής το πρωί και ένα συμπόσιο αθλητικού τραύματος το απόγευμα στην αίθουσα Ιπποκράτης της Ιατρικής Σχολής, αναχωρεί σήμερα.

Επόμενοι σταθμοί της ταξιδιωτικής υποτροφίας η Μπολόνια, η Χαϊδελβέργη, η Αμβέρσα, το Γκλένιναλς, με κατάληξη τη Γλασκώβη, όπου θα πραγματοποιηθεί το επιστημονικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Γόνατος, Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων (ESSKA).

Ρεπορτάζ: Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass