ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ 132 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Υπογραφή ατομικών συμβάσεων με νομοθετική ρύθμιση

* Θέλουν απαντήσεις και δεσμεύσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μέχρι τις 3 Μαΐου

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 22:08
Οι επιτυχόντες σε νέα συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου και την αναπληρώτρια διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ανθή Χαλιβέρα Οι επιτυχόντες σε νέα συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου και την αναπληρώτρια διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ανθή Χαλιβέρα

Πολιτική λύση στο πρόβλημα της υπογραφής ατομικών συμβάσεων στους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, που θα επιτρέψει στους 132 επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να υπογράψουν παρά τη νομική εμπλοκή ζήτησαν χθες επιτυχόντες από τις διοικήσεις της 5ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Οι επιτυχόντες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου και συμμετείχαν χθες το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου είχαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν για ακόμα μια φορά για τη νομική εμπλοκή, που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπογράφονται οι συμβάσεις, παρά το γεγονός ότι η ίδια διαδικασία έχει προχωρήσει σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, απόντος του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Παν. Νάνου, που έλειπε στην Αθήνα, χαρακτήρισε αιφνιδιαστική την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προκειμένου να αρθεί η νομική εμπλοκή και να προχωρήσει η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων διευκρινίζοντας πως υπήρχε η αίσθηση από το Διοικητικό Εφετείο για θετική έκβαση της υπόθεσης.

Προηγουμένως τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Τάσος Τσιαπλές όσο και επιτυχόντες στον διαγωνισμό επέκριναν τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ γιατί στη συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας διαβεβαίωναν ότι βγήκε απόφαση θετική υπέρ της προσφυγής των Νοσοκομείων για ανάκληση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας, η οποία δήθεν αναμένονταν να καθαρογραφεί και να επιδοθεί στα χέρια της διοίκησης των δύο νοσοκομείων σύντομα, για να προχωρήσει η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων, ενώ αποδείχτηκε ότι τη Δευτέρα δεν υπήρχε απόφαση, πολύ δε περισσότερο θετική και ότι αυτή εκδόθηκε την Τετάρτη και ήταν απορριπτική.

Θεωρώντας ότι το πρόβλημα είναι πλέον πολιτικό, ζήτησαν πολιτική λύση με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να γίνει άμεσα η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων και κάλεσαν τον κ. Αντωνίου να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, από την οποία ζητούν απαντήσεις και δεσμεύσεις μέχρι την Πέμπτη 3 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα το Εργατικό Κέντρο μάλιστα ανακοίνωσε τη διοργάνωση νέας συγκέντρωσης των επιτυχόντων στις 10 π.μ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι υπογράφηκαν οι ατομικές συμβάσεις για την καθαριότητα στο Νοσοκομείο Αγρινίου (30 άτομα) και αναλαμβάνουν υπηρεσία στις 28/4/2018 ενώ επικυρώθηκε στο Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας στις 23/4/2018 ο πίνακας επιτυχόντων, με ατομικές συμβάσεις, στη σίτιση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου (3 άτομα) και αναλαμβάνουν υπηρεσία το επόμενο 15/νθήμερο.

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass