ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κοινωνικό Φαρμακείο από τον Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2018 8:45

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες των συμπολιτών σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, ξεκινά μια νέα δομή στην πόλη, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Προγράμματος «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων» που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020.

Η δομή στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Κωνσταντίνου (23ης και Ηρώων Πολυτεχνείου), αποτελώντας μια ενιαία υγειονομική ενότητα με το Δημοτικό Πολυιατρείο, το Δημοτικό Οδοντιατρείο, το Φυσιοθεραπευτήριο και την Κοινωνική Υπηρεσία των ΚΑΠΗ.

Όπως διευκρινίζεται από το Δήμο Λαρισαίων «σκοπός της νέας δομής και σε επικοινωνία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, είναι η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη απόρων, ατόμων/οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μεταναστών και αστέγων που διαμένουν στο Δήμο Λαρισαίων ύστερα από έγγραφο αίτημά τους και υπό προϋποθέσεις».

Η αίτηση των εν δυνάμει δικαιούχων κατατίθεται μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Πρόνοιας (Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος).

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, διαδημοτικά δίκτυα κλπ.

Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνεται από το απαιτούμενο προσωπικό ήτοι: Φαρμακοποιό, Κοινωνικό Λειτουργό, ως συντονιστή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Κοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στην οδό 23ης Οκτωβρίου και Ηρώων Πολυτεχνείου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2410626123 (Email: koin.farm@larissa-dimos.gr). Το ωράριο λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ. -4.00 μ.μ. Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων είναι στη Διεύθυνση: Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλ: 2410680243 και ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00 π.μ. -3.00 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass