ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ενημερωτική ομιλία για τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2018 15:52

Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στον θεσμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης και η Πανθεσσαλική Ενωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, που εδρεύει στη Λάρισα, διοργανώνει και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 6 Μαΐου στη αίθουσα εκδηλώσεων του γραφείου της Ενωσης και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με ομιλητές τον Μάριο Ξηρομερίτη χειρουργό ουρολόγο – ουροδυναμιστή - επιστημονικό διευθυντή του Ασκληπιείου Λάρισας και την κ. Ελευθερία Κούρτη, ψυχολόγο.

Η αναφορά στους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν περιορίζεται μόνο στα αυστηρώς ιατρικά που σχετίζονται με τη νόσο. Με αυτήν την ολιστική αντίληψη αντιμετώπισης η ψυχολόγος Ελευθερία Κούρτη θα προσεγγίσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα δύσκολο ζήτημα για τους πάσχοντες με ΣκΠ.

Με δεδομένο ότι οι ασθενείς είναι πρωτίστως άνθρωποι που έχουν την ανάγκη συντροφικότητας και οικογένειας, απαλλαγμένοι από αισθήματα κατωτερότητας και φόβου, αναζητούν την ποιότητα ζωής, την επίλυση των εσωτερικών ψυχολογικών αναγκών τους.

Το ζήτημα των σεξουαλικών δυσλειτουργιών απαιτεί την ενεργοποίηση όλων των ειδικών επαγγελματιών υγείας, ώστε να ξεπεραστεί. Η αποδοχή της κατάστασης από το ίδιο το άτομο, αρχικά, και να ισχύει το δικαίωμα στη ζωή και αγάπη παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν…».

«Από τη διάγνωση της πάθησης μέχρι  την ιατρική βοήθεια,είναι ένας δρόμος που πρέπει να τον διαβούμε παρέα ώστε να μην μας φοβίζει το άγνωστο», υποστηρίζει ο κ. Ξηρομερίτης που θα αναφερθεί στα νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής λειτουργίας καθώς και στις διαταραχές της ούρησης και στα δύο φύλα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass