ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανθρώπινη αλυσίδα για την προσφορά αίματος

• Εντυπωσιακή η προσέλευση αιμοδοτών στην Κεντρική πλατεία – Μέσω του Κοινωνικού Ιατρείου καμπάνια για αιμοδοσία

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2018 22:08

Με αιμοδοσία στην «Ηπειρώτικη Εστία» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ηπειρώτικα» επί της οδού Καρδίτσης καθώς και εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Λάρισας στον χώρο της αιμοληψίας στην Κεντρική πλατεία ολοκληρώνονται σήμερα στη Λάρισα οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα προς τιμή του εθελοντή αιμοδότη.

Οι δράσεις τιμής για τους εθελοντές αιμοδότες από τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συνεχίστηκαν και χθες με 150 μαθητές των ΕΠΑΛ Τυρνάβου και 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας να δίνουν δυναμικό «παρών». Με χώρο συγκέντρωσης την Κεντρική πλατεία και χώρο δράσης τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη δύναμη των ανθρώπων να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, προσφέροντας αίμα. Μια πολύτιμη πράξη αλτρουισμού και αγάπης που σώζει όχι μία, αλλά τρεις ανθρώπινες ζωές.

Με τη χθεσινή τους δράση οι μαθητές των ΕΠΑΛ μετέδωσαν το μήνυμα της συμμετοχής στους συμπολίτες μας, αλλά και μας χάρισαν την ελπίδα του μέλλοντος, μια ελπίδα που μας κομίζουν ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.  

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ε.Ε.Σ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πορεία της εβδομάδας δράσεων και εκδηλώσεων προς τιμή του εθελοντή αιμοδότη ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας στις 14 Ιουνίου εμφανίστηκε χθες η συντονίστρια - διευθύντρια της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας κ. Μαίρη Χατζητάκη καθώς εκτιμά ότι με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πέρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους Λαρισαίους το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και της δωρεάς μυελού των οστών, ενώ κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων υπήρξε η προχθεσινή εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη η μελοποίηση του Όρκου του Ιπποκράτη από τη μουσικό Ράνια Τσοχατζή και τον τραγουδιστή Θ. Κανάκη.

Ιδιαίτερα «αποδοτική» υπήρξε η εβδομάδα από άποψη συγκέντρωσης μονάδων αίματος με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου να εργάζεται πυρετωδώς για να καταστεί το αίμα «ασφαλές» και να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν ακριβή στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες στις αιμοδοσίες στην Κεντρική πλατεία έκαναν λόγο για εντυπωσιακή προσέλευση εθελοντών να προσφέρουν αίμα, αποδοτικότητα στην οποία συνέβαλε και η σκηνή με την ειδική τέντα του Ιατρικού Συλλόγου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την κ. Χατζητάκη στη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων μάλιστα ανταλλάχθηκαν απόψεις για την καλύτερη προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσα από κοινές καμπάνιες και εξορμήσεις, ενώ φαίνεται πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσα από το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο που λειτουργεί στο παλιό κτίριο της Ιατρικής Σχολής –κτίριο Κατσίγρα. 

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Σημειώνεται ότι στην προχθεσινή εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο βραβεύτηκε το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, αλλά και οι αιμοδότες εργαζόμενοι Γρηγόρης Αγροδήμος, Χρήστος Πατσιάνης και Λάζαρος Σαριανίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του σωματείου Ιωάννης Γούλας, ο ταμίας Νίκος Αντωνάκης και ο αναπληρωτής γραμματέας Ηλίας Κουτσοχρήστος.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass