Εξετάσεις και θεραπεία για την ηπατίτιδα C

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2018 22:06

Λίστα νοσοκομείων στα ηπατολογικά ιατρεία των οποίων υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ατόμων για εξέταση και θεραπεία έναντι της ηπατίτιδας C – χωρίς ραντεβού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Ηπατολογικό Ιατρείο του εξετάζονται ασθενείς από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη και ώρες 08:00π.μ - 3:00 μ.μ.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επαναλειτουργεί το τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού

2GNL

Από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ανακοινώθηκε στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η επαναλειτουργία του Τμήματος Οικογενειακού Προγραμματισμού κάθε Τρίτη έως και Πέμπτη από τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018.

Στο συγκεκριμένο τμήμα παράλληλα με την καθιερωμένη εξέταση TEST PAP, θα λειτουργήσει και Ιατρείο Παθολογίας τραχήλου - κολποσκόπησης, με υπεύθυνη γιατρό την κα Γκριτζέλη – Ρίζου Στέλλα, επιμελήτρια Β’ της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής, όπου θα διενεργούνται εξετάσεις που αφορούν τον HPV ιό, ο οποίος σχετίζεται άμεσα με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ψυχοπροφυλακτικής – ανώδυνου τοκετού και γονεϊκής προετοιμασίας στα νέα ζευγάρια κάθε Τετάρτη.

Τηλ. Επικοινωνίας για ραντεβού: 2413 504304/378.

Τρίτη – Πέμπτη: 09:00 π.μ. - 1:00 μ.μ.

 

Θετικό πρόσημο στο Ιατρικό Αθηνών και το 2017

 3IATRIKO AUHNVN

Τα οικονομικά αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2017 ανακοίνωσε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου έχουν ως εξής:

• Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 169,2 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 1 %.

• Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα ευρώ 23,5 εκατ., βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

• Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων εμφανίζουν θετικό πρόσημο και ανέρχονται σε κέρδη, ευρώ 2,7 εκατ..

Τα αποτελέσματα του Ομίλου και στη χρήση του 2017, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν επηρεαστεί από την αρνητική επίδραση που έχουν επιφέρει οι μονομερείς αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλίων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (Rebate & Clawback) που επεβλήθησαν βάσει του Ν 4172/2013 (άρθρο 100 ΦΕΚ Α’ 167) αναδρομικά από 1/1/2013 και ισχύουν έως 31/12/2018, για τη νομιμότητα των οποίων ο Όμιλος επιφυλάσσεται, καταθέτοντας προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσέφερε το 2017 τις υπηρεσίες του σε περισσότερους από 700.000 εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς. Αύξησε κατά 2% τις θέσεις εργασίας του όπου συνολικά, κατά το 2017, εργάστηκαν 2.940 άτομα, καταβάλλοντας για δαπάνες μισθοδοσίας, εισφορές και φόρους προς τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία, συνολικά ευρώ 84,6 εκατ..

Προμήθεια αξονικών τομογράφων για 19 νοσοκομεία

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες πως η προμήθεια των αξονικών τομογράφων για συνολικά δεκαεννέα νοσοκομεία εισέρχεται σε φάση τελικής ολοκλήρωσης. Με τη δημοσιοποίηση της περίληψης της προκήρυξης του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού, τα δημόσια νοσοκομεία θα ενισχυθούν με εξοπλισμό απαραίτητο που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα προμηθεύσει τα Νοσοκομεία με τον εξοπλισμό και όλες τις σχετικές υπηρεσίες (πλήρης και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά, παρελκόμενο εξοπλισμό κ.λπ), με αποπληρωμή του τιμήματος σε πέντε έτη και με αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη την συμβατική περίοδο. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο- το οποίο και έχει οριστεί ως αναθέτουσα αρχή- δεσμεύεται για την άμεση ολοκλήρωση της προμήθειας εξοπλισμού ως το τέλος του 2018. Η προσήλωσή μας στο δημόσιο σύστημα υγείας και ο στόχος της ανασυγκρότησης και αναβάθμισής του πλέον παίρνει σάρκα και οστά αφήνοντας στο παρελθόν την εικόνα διάλυσης των προηγούμενων μνημονιακών χρόνων.

Τα νοσοκομεία που θα προμηθευτούν αξονικούς τομογράφους είναι:

1) ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»: Αξονικός 64 τομών

2)ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ»: Αξονικός 64 τομών

3) ΓΝΑ «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ»: Αξονικός 16Β τομών

4)Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής: Αξονικός 16Β τομών

5)ΓΝ Ελευσίνας Θριάσιο : Αξονικός 64 τομών

6)ΓΝ-ΚΥ Κω: Αξονικός 16Β τομών

7)ΓΝ Κυθήρων: Αξονικός 16Β τομών

8)ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» - ο Άγιος Δημήτριος – ΝΜ Γεννηματάς: 16Α τομών

9)ΓΝ Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου: Αξονικός 64 τομών

10)ΓΝ Ημαθίας- ΝΜ Νάουσας: Αξονικός 16 Α τομών

11)Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου(Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης- ΓΝ Διδυμοτείχου) : Αξονικός 16Α τομών

12) ΓΝ Καρπενησίου: Αξονικός 16Β τομών

13)Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Αξονικός 64 τομών

14)Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη» : Αξονικός 16Β τομών

15)ΓΝ Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου»-ΝΜ Πύργου : Αξονικός 16Β τομών

16)ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας- ΝΜ Μεσολογγίου: Αξονικός 16Β τομών

17)ΓΝ Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»: Αξονικός 16Α τομών

18)ΓΝ Αργολίδας- ΝΜ Άργους: Αξονικός 16Β τομών

19)ΓΝ-ΚΥ Σητείας: Αξονικός 16Β τομών

Παρουσιάστηκε ο Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητής Χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, παρουσίασε χθες την πρωτοβουλία της διεθνούς διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα, με θέμα «Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ)», παρόντος του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας (ΥΥ), Γιάννη Μπασκόζου.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ τόνισε ότι η διεθνής διημερίδα φιλοδοξεί να δώσει μια νέα ώθηση στο κρίσιμο ζήτημα της εφαρμογής του ΔΥΚ, ώστε να τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των εμπλεκόμενων φορέων (αρχές δημόσιας υγείας, υγειονομική υπηρεσία λιμενικού σώματος, αεροϋγειονομεία κτλ) με στόχο την πλήρη εφαρμογή του στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία πιστοποίησής της με βάση τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τις ορθές εφαρμογές του ΔΥΚ.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επισήμανε πως το εύρος φάσματος των συνθηκών, όπως για παράδειγμα τουρισμός, μεταναστευτικές ροές, διασυνοριακές απειλές δημόσιας υγείας κτλ, καθιστά επιτακτική την εφαρμογή του ΔΥΚ για την προστασία των πολιτών κάθε χώρας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός γραμματέας του ΥΥ, Γιάννης Μπασκόζος, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγης Τερζίδης και ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (CHAFEA).

Ξεχωριστές εκδηλώσεις και για τον εθελοντή αιμοδότη

Ολοκληρώνονται σήμερα στη Λάρισα οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει αναλάβει να διοργανώσει η χώρα μας για φέτος.

Και ενώ οι εκδηλώσεις όλων των φορέων της πόλης ολοκληρώνονται μεθαύριο Πέμπτη διοργανώνεται ημερίδα για την αξία του εθελοντισμού στην αιμοδοσία από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» υπό την αιγίδα του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Και το ερώτημα που προκύπτει εύλογα είναι γιατί η τελευταία εκδήλωση δεν εντάχθηκε στην εβδομάδα, που οργάνωσαν όλοι οι φορείς από την Περιφέρεια και τον Δήμο μέχρι την 5η ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο και τον Ερυθρό Σταυρό; Γιατί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επέλεξε να τιμήσει μόνο του τον εθελοντή αιμοδότη; Γιατί τελικά ξεχωριστές εκδηλώσεις για ένα κοινό σκοπό από δύο νοσηλευτικά ιδρύματα που έχουν κοινό διοικητή; Ερωτήματα που αναμένουν πειστικές απαντήσεις μήπως και εξηγήσουμε τα αίτια ενός προβλήματος, που υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει αν δεν ληφθούν γενναίες αποφάσεις και δεν αλλάξουν αντιλήψεις και πρακτικές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass