Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ:

Γνωματεύσεις για αναρρωτικές άδειες μπορούν να δίδουν και ιδιώτες ιατροί

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 15:42

‘’Από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 55 του Υ.Κ. δεν προκύπτει ότι η γνωμάτευση δεν δύναται να εκδοθεί από ιδιώτες ιατρούς ή ιατρούς ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Άλλωστε, σε περίπτωση που ο νομοθέτης κρίνει ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών τη γνωμάτευση από ιατρούς δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων τότε αυτό αναφέρεται ρητά στις οικείες διατάξεις (π.χ. άρθρο 52 παρ. 3 του Υπαλληλικού Κώδικα)’’.

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στην απάντηση της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Όλγας Γεροβασίλη, σε ερώτηση του αν. τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα και άλλων βουλευτών της ΝΔ για την «Εφαρμογή νομοθεσίας περί ισοτιμίας ιατρικής υπογραφής».

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην ερώτησή τους σημείωναν ότι ‘’η νομοθετικά κατοχυρωμένη πλήρης ισοτιμία υπογραφής όλων των ιατρών, ανεξάρτητα από το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, καταστρατηγείται σε κάποιες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας’’. Ρωτούσαν δε την αρμόδια υπουργό ‘’εάν έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι από Υπουργεία ή άλλους φορείς που παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία’’.