Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

“Ολα βαίνουν καλώς» για τον κ. Πολάκη

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 15:34

«Η ένταξη άλλων ιατρικών ειδικοτήτων για τη χορήγηση γνωματεύσεων σε παιδιά που χρήζουν θεραπείες Ειδικής Αγωγής, απαιτεί αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, με νέα νομοθετική ρύθμιση.

Στο ΠΓΝ Λάρισας έρχονται γονείς από όλη τη Θεσσαλία για να πάρουν βεβαιώσεις για ειδικές θεραπείες. Η Διοίκηση του ΠΓΝ Λάρισας, για να διευκολύνει τους γονείς, δημιούργησε ειδικό εσωτερικό ιατρείο με Παιδονευρολόγο, να εξετάζει τα παιδιά με κινητικά προβλήματα και ταυτόχρονα έθεσε στη διάθεσή τους Λογοθεραπευτές του ΠΓΝ Λάρισας και του ΚΨΥ, να εξετάζουν κατά προτεραιότητα».

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων, στην απάντηση του αν. υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, σε ερώτηση του αν. τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, σχετικά με την τεράστια αναμονή για χορήγηση βεβαίωσης φυσικοθεραπείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Υπενθυμίζεται ότι Λαρισαίος πολιτικός μετά από μαρτυρίες γονέων, είχε επισημάνει την αναγκαιότητα ένταξης και άλλων ειδικοτήτων ιατρών για τη χορήγηση βεβαιώσεων για παιδιά με κινητικά προβλήματα, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, καθώς ο ΕΟΠΥΥ “στέλνει” περιστατικά απ’ όλη τη Θεσσαλία στο ΠΓΝ Λάρισας, όπου το επιστημονικό προσωπικό παρά τις προσπάθειές του, είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στο πλήθος των αιτημάτων.