Πέντε γιατροί υπαίθρου στον ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2018 22:18

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού τοποθετούνται στον νομό Λάρισας πέντε γιατροί με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου, ορισμένου χρόνου, σε προσωρινές θέσεις για την εκπλήρωση της δωδεκάμηνης υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου.

Από ένας γιατρός τοποθετείται στα Περιφερειακά Ιατρεία Λυκουδίου (Κ.Υ. Ελασσόνας), Μελιβοίας (Κ.Υ. Αγιάς), Βερδικούσας (Κ.Υ. Τυρνάβου) και Λιβαδίου (5η ΥΠΕ) ενώ μια γιατρός τοποθετείται στο Κ.Υ. Γόννων για την εξυπηρέτηση του Κόκκινου Νερού.

Οι ιατροί σύμφωνα με την απόφαση πρέπει να διαμένουν εντός της έδρας του Κέντρου Υγείας ή του Περιφερειακού Ιατρείου, στο οποίο έχουν διοριστεί και μόνο στις περιπτώσεις που αυτή δεν πληροί στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαμονής μπορεί να χορηγείται από την Προϊσταμένη Αρχή του ιατρού, άδεια διαμονής εκτός έδρας του Κ.Υ. ή του Περιφερειακοί Ιατρείου.

 

IMTJ: Διάσκεψη στην Αθήνα για τον ιατρικό τουρισμό

Μία από τις σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, για τον Τουρισμό Υγείας, το συνέδριο IMTJ Medical Travel Summit πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από όλο τον κόσμο, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ.

Το IMTJ Medical Travel Summit 2018, το οποίο διοργανώνεται από το International Medical Travel Journal και το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 έως την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Αποτελεί μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με διεθνές κύρος, η οποία αφορά εταιρείες και ιδιώτες που ασχολούνται ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του ιατρικού τουρισμού.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, κορυφαίοι ομιλητές από όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση με σκοπό να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες όλες τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Ως άριστοι γνώστες του αντικειμένου θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε όσους το παρακολουθήσουν να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να εξελίξουν τις ικανότητές τους και να ανταποκριθούν στα συνεχώς εξελισσόμενα δεδομένα.

Το IMTJ Medical Travel Summit 2018 διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια στην Κροατία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, παράλληλα με τις πολυάριθμες ευκαιρίες ανάπτυξης σχέσεων, τόσο σε ατομικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο με φορείς και ισχυρούς παράγοντες του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως.

 

Μόλις 657 αιτήσεις για οικογενειακό γιατρό ΕΟΠΥΥ

Πενιχρό ήταν το ενδιαφέρον των γιατρών στην προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ για 2.800 οικογενειακούς γιατρούς.

Όπως προκύπτει από τον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων, που ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, η επιτροπή αξιολόγησε μόλις 657 υποβληθείσες αιτήσεις. Σε περίπου 200 από αυτές, δεν προχώρησε σε μοριοδότηση, εξαιτίας ελλείψεων στα δικαιολογητικά ή άλλων προβλημάτων στη διαδικασία της υποβολής αιτήσεων. Ο στόχος απέχει σημαντικά από την κυβερνητική στόχευση, ενώ φέρνει σε δύσκολη θέση το Υπουργείο Υγείας με αφορμή την αξιολόγηση από τους δανειστές, η οποία ξεκίνησε χθες.

Η στελέχωση του συστήματος Πρωτοβάθμιας (εξωνοσοκομειακής) φροντίδας και η νέα διαδικασία παραπομπής των ασθενών στα νοσοκομεία, αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα.

Η συμφωνία προβλέπει πως το νέο καθεστώς πρέπει να έχει εφαρμοστεί έως το τέλος Μαΐου, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Ενδεικτικό της καθυστέρησης που παρατηρείται στη διαδικασία, είναι πως ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε έναρξη λειτουργίας του θεσμού στα τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα, λειτουργούν 5.000 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός είχε προγραμματιστεί να ανέλθει σε 7.000, με τους 3.000 να είναι οικογενειακοί γιατροί και τους 4.000 ειδικοί.

 

Προκήρυξη για θέσεις διοικητών και αναπληρωτών

Τις θέσεις των δύο αναπληρωτών διοικητών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με αρμοδιότητες στην Κύμη και την Κάρυστο αντίστοιχα, στη χωρική αρμοδιότητα της 5ης ΥΠΕ προκήρυξε το Υπουργείο Υγείας.

Με την ίδια πρόσκληση το υπουργείο ζητά από ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις θέσεις του αναπληρωτή διοικητή στα γενικά Νοσοκομεία Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική και Ν. Ιωνίας Κωσνταντοπούλειο – Πατησίων της 1ης ΥΠΕ, του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου της 2ης ΥΠΕ, του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας της 3ης ΥΠΕ, του αναπληρωτή διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Αγιος Παύλος» της 4ης ΥΠΕ, του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας με αρμοδιότητα στην οργανική μονάδα της έδρας στο Αγρίνιο και του αναπληρωτή διοικητή στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης της 6ης ΥΠΕ.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για έως τρεις θέσεις (Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή) από τις αναφερόμενες στην παρούσα και σε έως δύο Υγειονομικές Περιφέρειες.

 

Συζήτηση για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Άσκηση Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση» σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική, το Εργαστήριο Εργοσπιρομετρίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Απολλώνειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων και Εργοσπιρομετρία».

Το ΔΠΜΣ Άσκηση Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση, αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στον Ελλαδικό χώρο για την κάλυψη σε μεταπτυχιακό επίπεδο γνώσεων στους τομείς της Άσκησης, Εργοσπιρομετρίας και Αποκατάστασης. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε εξειδικευμένα εργαστήρια και στοχεύει στην υψηλής ποιότητας ειδίκευση επιστημόνων στις μεθόδους αξιολόγησης της φυσικής κατάστασης και αποκατάστασης τόσο σε υγιή όσο και σε ειδικό πληθυσμό. Η Εργοσπιρομετρία (μη επεμβατική μέθοδος) είναι μία εξέταση από την οποία συλλέγουμε πληροφορίες για την αναπνευστική, την καρδιαγγειακή και τη μεταβολική λειτουργία κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στην αθλητική επιστήμη συμβάλλει στον έλεγχο της φυσικής κατάστασης, στην εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της προπόνησης, στον καθορισμό του είδους της άσκησης και του προπονητικού προγράμματος καθώς και στη βελτίωση της έντασης της άσκησης. Η αποκατάσταση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών με μυοσκελετικά, αναπνευστικά, καρδιολογικά κ.α. νοσήματα με σκοπό την ανακούφιση ή/και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, την αύξηση της ικανότητας για άσκηση, τη βελτιστοποίηση της ικανότητας για συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - διευθύντρια του ΔΠΜΣ Άσκηση Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση κα Ζωή Δανιήλ. Οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο φυσίατρος – επιστημονικός διευθυντής του Απολλωνείου ΚΑΑ κ. Ευθύμιος Πετσεπές, η πνευμονολόγος - φυματιολόγος του Απολλωνείου ΚΑΑ κα Δέσποινα Αλμασίδου και ο εργοφυσιολόγος του Εργαστηρίου Εργοσπιρομετρίας της Πνευμονολογικής Κλινικής κ. Βασίλειος Σταύρου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Απολλώνειο ΚΑΑ (6ο χλμ. Λάρισας Τυρνάβου), την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 12:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass