Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ

Καλοκαιρινό… ωράριο στα Περιφερειακά Ιατρεία

* Καθημερινή λειτουργία για τα ιατρεία Μεσαγγάλων, Σωτηρίτσας και Στομίου από την 1η Ιουλίου * 24ωρη λειτουργία τα Σαββατοκύριακα από τις 15 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου * Βάση ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αγιάς.

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2018 20:22
Από τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ Από τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ

Την εφαρμογή ενός σχεδίου για την κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών στην παραλιακή ζώνη του νομού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποφάσισαν χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου και οι δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και Τεμπών Κώστας Κολλάτος, στη διάρκεια συνάντησης με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Η χθεσινή συνάντηση, όπως ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι η 5η ΥΠΕ, είχε αντικείμενο την υγειονομική κάλυψη των Περιφερειακών Ιατρείων των παραλίων Λάρισας (Μεσάγγαλα, Σωτηρίτσα, Στόμιο) και ήταν η τελική ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου. Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συναντήσεις του διοικητή της 5ης ΥΠΕ με στελέχη των Κέντρων Υγείας προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες ικανοποίησης των αιτημάτων των δύο παραλιακών δήμων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ως αποτέλεσμα της αύξησης της τουριστικής κίνησης σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη.

«Ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας σε συνάντηση που είχε στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας, στη Λάρισα, με τους δημάρχους Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο και Αγιάς κ. Α. Γκουντάρα αποφάσισαν την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ανωτέρω ιατρείων λόγω έναρξης της θερινής περιόδου» ήταν η λακωνική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Δύο είναι τα κύρια σημεία του σχεδιασμού, που αποφάσισαν οι δύο πλευρές:

- Από 1η Ιουλίου θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση και τα τρία ιατρεία αντί των δύο ημερών την εβδομάδα, που λειτουργούν αυτή την εποχή.

- Την περίοδο αιχμής, από 15 Ιουλίου μέχρι 19 Αυγούστου, τα τρία ιατρεία θα λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου για τα Σαββατοκύριακα, οπότε και πλημμυρίζει η παραλιακή ζώνη.

Τόσο ο δήμαρχος Αγιάς όσο και ο δήμαρχος Τεμπών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ζήτησαν από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και τρίτη ημέρα 24ωρης λειτουργίας την εβδομάδα (κατά προτίμηση την Παρασκευή) την περίοδο αιχμής με τον κ. Νέστορα Αντωνίου να επιφυλάσσεται να απαντήσει – όπως επιφυλάχθηκε και για το εναλλακτικό αίτημα της λειτουργίας των ιατρείων καθόλη τη διάρκεια της τρίτης ημέρας χωρίς εφημερία.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ιατρική κάλυψη προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια ολόκληρης της παραλιακής ζώνης για αύξηση της τουριστικής κίνησης…» σημείωσε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος για να συμπληρώσει ότι στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα λειτουργικά προβλήματα στα ιατρεία, πολλά από τα οποία καλούνται να καλύψουν οι δήμοι. Στην κατεύθυνση αυτή εξήρε την εθελοντική προσφορά επαγγελματικού λυκείου της Πολωνίας, που βρίσκεται αυτή την εποχή στα παράλια της Λάρισας, για τη συντήρηση του ιατρείου της Αιγάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την υγειονομική κάλυψη της παραλιακής ζώνης εντάσσεται και το ΕΚΑΒ, δύο ασθενοφόρα του οποίου θα βρίσκονται στα Τέμπη για την κάλυψη των ιατρείων Μεσαγγάλων και Στομίου και στην περιοχή μεταξύ Κέντρου Υγείας Αγιάς και παραλιακής ζώνης.

«Στόχος μας ήταν να στήσουμε ένα σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγιάς και το καταφέραμε τουλάχιστον τυπικά, γιατί απομένουν ακόμα να γίνουν αρκετά για να καλυφθούν οι λειτουργικές του ανάγκες και να λειτουργήσει ο σταθμός με τρόπο ώστε να καλύπτει ουσιαστικά τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες του καλοκαιριού» επισήμανε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ