Όχι στην αξιολόγηση, ναι στις προσλήψεις στα Νοσοκομεία

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 15:28

Η λειτουργία των νοσοκομείων εξαρτάται αποκλειστικά από το φιλότιμο που επιδεικνύουν καθημερινά οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων.

Αυτό διαπίστωσαν συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι αφού αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, στη συνέχεια μαζί με τους εργαζόμενους του ΓΝΛ συζήτησαν σε ανοικτή εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο για τα προβλήματα του κλάδου, για τα δρώμενα και τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το συνδικαλιστικό κλιμάκιο αποτελούνταν από τουν γενικό γραμματέα της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και οργανωτικό γραμματέα του Ε. Γ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Χ. Παπαναστάσης, τον πρόεδρο του Ν. Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας κ. Δ. Παπαποστόλου και τον κ. Δ. Κουρουβακάλη, ταμία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ο κ. Παπαναστάσης αναφέρθηκε στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και οι εναπομείναντες εξουθενωμένοι εργαζόμενοι όπως αυτά έχουν κατατεθεί και συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην συνεχιζόμενη μείωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία που αποτελούν την κύρια αιτία των προβλημάτων των λειτουργικών αναγκών των νοσοκομείων. Ειδική αναφορά έκανε για την μεθόδευση εκ μέρους της ηγεσίας του ΥΠΕΣ για την εφαρμογή και πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης. Η πρόταση είναι να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα η αξιολόγηση, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφασίσανε σε απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και καλούν όλους τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό, όπως ακριβώς έγινε και πρόσφατα που η αποχή ξεπέρασε το 80% και αναγκάστηκε η κυβέρνηση να την αποσύρει. Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά και εν προκειμένω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στο θέμα Ψυχικής Υγείας και στην πολιτική Κατάργησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων που αποφάσισε και προωθεί η κυβέρνηση ο κ. Παπαναστάσης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της Ομοσπονδίας. «Πραγματοποιείται χωρίς σχέδιο απλά και μόνο με την μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Υγειονομικές Περιφέρειες» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουβακάλης υπενθύμισε την πάγια θέση της Ομοσπονδίας που είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Δημόσια Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Πρόνοια και η επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν εξαιτίας των μνημονίων. Ακόμη η εξίσωση του επιδόματος θέσεως ευθύνης των προϊσταμένων τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, έναντι του καταβαλλόμενου στους αντίστοιχους προϊσταμένους τμημάτων στο υπόλοιπο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Ο κ. Κουρουβακάλης τους κάλεσε να προβούν στην υποβολή αιτήσεως προς την υπηρεσία τους ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης του Συμβ. της Επικρατείας που τους δικαιώνει. Τέλος ζητήθηκε καθιέρωση εφημερίας Νοσηλευτή με αποζημίωση αντίστοιχη του λοιπού Επιστημονικού Προσωπικού. «Δυστυχώς η πρόταση αυτή στο σύνολό της αφορά όλους τους νοσηλευτές ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ και καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας» ανέφερε ο κ. Κουρουβακάλης .

ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Παπαποστόλου αναφέρθηκε στην αυριανή απεργία (Τετάρτη 30 Μαΐου) και κάλεσε όλους να βρίσκονται στο σημείο προσυγκέντρωσης για την Λάρισα που είναι η πλατεία Ταχυδρομείου, στις 10:00 π.μ..

Την ενημερωτική εκδήλωση συντόνισαν η πρόεδρος του Συλλόγου Ευθυμία Χύτα και ο γραμματέας Γρηγόρης Γρηγοριάδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass