Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Λάρισα και Βόλο νοσηλευτικές ειδικότητες

ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 15:34

Τη διαδικασία για την απόκτηση νοσηλευτικής ειδικότητας περιόδου 2018-2019 ξεκινά η Διεύθυνση Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας.


Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο νοσηλευτές - τριες μπορούν να αποκτήσουν νοσηλευτικές ειδικότητες (Παθολογική, Χειρουργική, Παιδιατρική και Ψυχικής Υγείας) και οι Επισκέπτες - τριες Υγείας μπορούν να αποκτήσουν την ειδικότητας της Ψυχικής Υγείας.
Ενόψει της εκπαιδευτικής περιόδου 2018 - 2019, που αρχίζει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, παραθέτει πίνακα με τα προγράμματα των νοσηλευτικών ειδικοτήτων που θα εφαρμόσουν τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, με τις αντίστοιχα αναφερόμενες ημερομηνίες έναρξης αυτών.
Προγράμματα για την απόκτηση ειδικότητας θα υλοποιηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τόσο για την παθολογική όσο και τη χειρουργική ειδικότητα και θα ξεκινήσουν στις 29 Οκτωβρίου 2018. Την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα για την απόκτηση ειδικότητας στη χειρουργική στο Βενικό Νοσοκομείο Βόλου.
Σημειώνεται ότι τα δικαιολογητικά για την απόκτηση νοσηλευτικής ειδικότητας όταν οι ενδιαφερόμενοι κληθούν να καταθέσουν είναι:
• Αίτηση του ενδιαφερόμενου σε τρία (3) κατ' ανώτατο όριο νοσηλευτικά ιδρύματα.
• Πιστοποιητικό ευδόκιμης διετούς προϋπηρεσίας νοσηλευτή/τριας, χορηγούμενο από τη Νοσηλευτική Επιτροπή ή τη Διευθύνουσα ή την Προϊσταμένη ή εν ελλείψει τούτων από τον Προϊστάμενο Ιατρικής Υπηρεσίας.
• Αντίγραφο τίτλου σπουδών.
• Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι δέχεται να υπηρετήσει για δύο (2) τουλάχιστον χρόνια στο ΕΣΥ.
• Πιστοποιητικό ή υπεύθυνη δήλωση για στοιχειώδεις γνώσεις ξένης γλώσσας.
• Πιστοποιητικό του φορέα στον οποίο υπηρετεί ότι ασκεί τα καθήκοντα του νοσηλευτή/τριας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης και ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή τα άσκησε επιτυχώς.
• Βεβαίωση του φορέα προέλευσης ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες επιτρέπουν την απουσία του ενδιαφερόμενου για ειδικότητα.