Εκλογές για επιστημονικό συμβούλιο στο ΓΝΛ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 22:01

Εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας να διεξαχθούν σήμερα στις 10 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας των εκλογέων στη συνέλευση για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, η συνέλευση θα επαναληφθεί μεθαύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την απόφαση οι εκλογείς έχουν δικαίωμα να θέσουν ένα σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο, ενώ δεν έχουν δικαίωμα να εκλεγούν και να εκλέξουν. Οι αποσπασμένοι υπάλληλοι εκλέγουν και εκλέγονται στην Υπηρεσία που ανήκουν οργανικά καθώς και όσοι από τους υπαλλήλους έχουν τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα.

Οι εκλογείς θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα, προσκομίζουν κάθε άλλο αποδεικτικό πέραν της ταυτότητας έγγραφο που έχει εκδοθεί από φορέα του Δημοσίου Τομέα και φέρει φωτογραφία του υπαλλήλου.

 

Ο Ν. Οικονομόπουλος νέος πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.

2OIKONOMOPOYLOSSSS

Ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), μαιευτήρας γυναικολόγος και τέως γενικός γραμματέας κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος παρέλαβε την προεδρία από τον απερχόμενο πρόεδρο, πρέσβη ε.τ., κ. Αλέξη Αλεξανδρή, στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα.

Ο κ. Οικονομόπουλος διαβεβαίωσε ότι με την εν γένει παρουσία του, αλλά και τις στοχευμένες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, ο Ε.Ε.Σ. θα εισέλθει σε μια σταθερή τροχιά ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού, από την οποία θα ωφεληθούν οι ευάλωτοι άνθρωποι, οι πολυάριθμοι εθελοντές και τα στελέχη του Οργανισμού.

Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Αλεξανδρής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα όσα κατάφερε να επιτύχει το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, θέτοντας τις βάσεις, ώστε ο Ε.Ε.Σ. να διαδραματίσει τον κομβικό ρόλο που του αναλογεί στην ελληνική κοινωνία.

Δωρεά οχημάτων στο ΕΚΑΒ

Με ομόφωνη απόφασή της η διοίκηση του ΕΚΑΒ αποδέχεται τη δωρεά δύο Φ.Ι.Χ. μεταχειρισμένων, αλλά πλήρως συντηρημένων οχημάτων από την "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ Λάρισας και Θεσσαλονίκης (τομέας Πιερίας).

Είχε προηγηθεί έλεγχος των αυτοκινήτων από επιτροπή καταλληλότητας από τεχνικούς, που γνωμοδότησαν υπέρ της αποδοχής της δωρεάς των φορτηγών οχημάτων καθώς τα δύο οχήματα είναι σε καλή κατάσταση, διαθέτουν ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ και κινούνται κανονικά.

Σύντομα υγειονομικά

* Σεμινάριο για τους εργαζομένους των ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 11:00-16:00 στο μικρό αμφιθέατρου (ΜΑ1) του Τμήματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην περιοχή Βιόπολις στη Λάρισα.

* Την πρόσληψη ιατρού ειδικότητας ιατρικής βιοπαθολογίας ως επικουρικού ιατρού για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενέκρινε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 24 μήνες και λήγει αυτοδίκαια μόλις συμπληρωθεί ο ανωτέρω χρόνος. Ο/Η γιατρός προσλαμβάνεται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Κ. Μπαργιώτας: Αναιτιολόγητη απόφαση για κλίνες ΜΕΘ

«Παντελώς αναιτιολόγητη» χαρακτηρίζει την απόφαση της αφαίρεσης της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και της μεταφοράς της στο ΕΚΕΠΥ ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας με ερώτησή του στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του και απευθυνόμενος σε προσωπικό τόνο στον υπουργό «Κύριε Υπουργέ, αποφασίσατε εντελώς αιφνιδιαστικά την μεταφορά της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής (διακίνηση περιστατικών) στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Έχοντας τεχνογνωσία δεκαετιών και διαθέτοντας το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό, το ΕΚΑΒ από την ίδρυση του και μέχρι σήμερα, διαχειρίζεται με επάρκεια τις ΜΕΘ. Μάλιστα, η αναζήτηση γιατρών του ΕΚΑΒ για την εκτέλεση της ίδιας δραστηριότητας στο ΕΚΕΠΥ είναι ενδεικτική της ικανοποίησης από τη μέχρι τώρα διαχείριση από τον συγκεκριμένο φορέα και το προσωπικό του.

Το Υπουργείο Υγείας αντί να στελεχώσει τις κενές ΜΕΘ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να λύσει οριστικά το πρόβλημα της μεγάλης λίστας αναμονής, παραχωρεί το κλινικό έργο σε έναν μη υγειονομικό σχηματισμό υπό τον έλεγχο του υπουργού Υγείας. Ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου οπότε υπάρχει μεγάλη ζήτηση, η εξέλιξη αυτή αντί να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση, θα διογκώσει το πρόβλημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι εντός των επόμενων ημερών στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ξεκινά η εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης των κλήσεων, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο θα αναβαθμίσει τον συντονισμό και την ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Στις 16/05 σας εστάλη επιστολή από το σωματείο των ιατρών του ΕΚΑΒ με την εξής πρόταση «Λαμβάνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη εφαρμογή και σε συνδυασμό με τη κρίσιμη για τη λειτουργία των ΜΕΘ θερινή περίοδο (αναστολής λειτουργίας κλινών ΜΕΘ ) σας προτείνουμε: 1. την παραμονή της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ στο ΕΚΑΒ για ένα διάστημα 6 μηνών και αξιολόγηση της στο τέλος του διαστήματος 2. τη διασύνδεση της πλατφόρμας του ΕΟΠΠΥ μεταξύ ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ και ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή και οι τρεις υπηρεσίες να έχουν την εποπτεία της διαχείρισης 3. τον ορισμό υπευθύνων από ΕΚΑΒ, ΕΟΠΠΥ και ΕΚΕΠΥ για την παρακολούθηση της συνθήκης και την τελική αξιολόγηση.

...Στο τέλος αυτής της περιόδου να γίνει απολογισμός της διαχείρισης και του ελέγχου, οπότε και βελτιώνοντας ή τροποποιώντας τα χαρακτηριστικά του συστήματος αποφασίζεται και η τελική εγκατάσταση και εφαρμογή του», καταλήγει ο κ. Μπαργιώτας για να ρωτήσει τον υπουργό:

«1) Πώς αιτιολογείται η απόφαση της αφαίρεσης της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και της μεταφοράς της στο ΕΚΕΠΥ;

2) Γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους; Γιατί δεν συζητάτε –έστω και τώρα- την πρόταση του σωματείου των ιατρών του ΕΚΑΒ και επιμένετε στην αιφνιδιαστική σας απόφαση;

3) Κρίνετε σωστό και σκόπιμο να ταυτίζονται ελέγχων (ΕΚΕΠΥ) και ελεγχόμενος (ΕΚΕΠΥ);

4) Διαθέτει το ΕΚΕΠΥ το εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες), ώστε να ανταποκριθεί στη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass