Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προανήγγειλε συνεργασίες συνεταιρισμών φαρμάκου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΛΑ Π. ΚΑΦΑΝΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 22:08

Μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση για ανάπτυξη νέων όπου δεν υπάρχουν ή την εμβάθυνση των ήδη υπαρχουσών συνεργασιών τόσο πανελλαδικά όσο και στον Θεσσαλικό χώρο προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του φαρμακείου, έστειλε χθες ο πρόεδρος του συνεταιρισμού των Λαρισαίων φαρμακοποιών ΣΟΦΛΑ κ. Πέτρος Καφανέλης στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσης του συνεταιρισμού.

Μιλώντας στα μέλη του συνεταιρισμού αλλά και στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνέλευσης, υποστήριξε ότι ο συνεταιρισμός στήριξε και προστάτευσε παντοιοτρόπως τους φαρμακοποιούς-μέλη του την περίοδο της οικονομικής κρίσης για να συμπληρώσει πως ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για να προχωρήσουν συνεργασίες και συνέργειες για την επιβίωση του κλάδου.

Στην κατεύθυνση αυτή, η οποία στηρίζεται και επίσημα πλέον μετά το συνέδριο της Χαλκιδικής, γίνεται λόγος για ανταλλαγές φαρμάκων και μαζικές αγορές για την εξασφάλιση οικονομίας κλίμακας και χαμηλότερων τιμών μέχρι και κοινές διεκδικήσεις μεταξύ συνεταιρισμών και συνδικαλιστικών φορέων.

Σε πολλές περιπτώσεις, συνέχισε ο κ. Καφανέλης, υπάρχει συνεργασία, την οποία συνεταιρισμοί και φαρμακοποιοί πρέπει να εμβαθύνουν σε περιφερειακό επίπεδο αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για συναντήσεις διοικητικών παραγόντων και στελεχών των Θεσσαλικών συνεταιρισμών φαρμάκου για τη διερεύνηση των προθέσεών τους. Μέσω αυτής της συνάντησης φαίνεται ότι θα επιχειρηθεί να διερευνηθούν και οι προθέσεις του δεύτερου συνεταιρισμού της Λάρισας, του ΠΡΟΣΥΦΛΑ, αν και μεταξύ των δύο συνεταιρισμών υπάρχει καλό κλίμα αλλά και συνεργασία.

"Οι συνεργασίες δεν μπορούν πλέον να περιμένουν, οφείλουμε να τις στηρίξουμε με γενναίες αποφάσεις, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΟΦΛΑ για να περιγράψει με τα πλέον μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση των φαρμακείων στη μνημονιακή Ελλάδα με τη δραματική μείωση της ρευστότητας και τις τεράστιες επιβαρύνσεις στην τιμή του φαρμάκου αλλά και στο φαρμακείο ως επιχειρηματική μονάδα (επιβάρυνση εκτέλεσης συνταγής, ΦΠΑ, διπλάσιος φόρος, ΕΦΚΑ κ.λπ.).

Στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ» η διοίκηση του συνεταιρισμού ανέλυσε τον διοικητικό της απολογισμό επισημαίνοντας ότι με την πολιτική της στάθηκε πραγματικός πυλώνας για να μείνει ζωντανό το φαρμακείο, πολιτική που θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά, ενώ αναφερόμενη στα οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης σημείωσε ότι ο συνεταιρισμός παρέμεινε για μια ακόμα χρονιά κερδοφόρος αυξάνοντας την κερδοφορία του συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι δαπάνες που αντιστοιχούν στη στήριξη των φαρμακείων μελών του. 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Gallery άρθρου