Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάλυναν τον πόνο προσφύγων - μεταναστών

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη διαπολιτισμική προσέγγιση σε χώρους παροχής υγείας

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2018 22:10

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Διαπολιτισμική προσέγγιση μεταναστών σε χώρους παροχής υγείας» πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 51ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού "Καραϊσκάκεια" που οργανώνει αυτό το διάστημα η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και η οποία είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βάιος Βαρελάς σημείωσε τα ακόλουθα: «Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των φορέων που οργάνωσαν την σημερινή εκδήλωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Καραϊσκακείων που είναι αφιερωμένες στον πρόσφυγα και τον μετανάστη. Το νοσοκομείο μας συμμετέχει ενεργά στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην ευαίσθητη ομάδα συνανθρώπων μας, τους πρόσφυγες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν χωρίς τη θέλησή τους την πατρίδα τους. Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω επίσης τους κ. Κοτσιαρίδη Δημήτριο, κα Σωτηριάδου Γεωργία, κα Αγγελοπούλου Αφροδίτη και κ. Μπέλλη Βασίλειο, εισηγητές των ενδιαφερουσών εισηγήσεων καθώς και την κα Καραγιώργου Ευθυμία για τη διάθεση του ιατρείου πόνου τη σημερινή ημέρα αποκλειστικά στους μετανάστες – πρόσφυγες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νομού Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, αφού πρώτα έδωσε τα συγχαρητήριά του για τη διοργάνωση, τόνισε την πρωτοτυπία της εκδήλωσης και πρότεινε σε όλους τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων να οργανωθεί μία στρογγυλή τράπεζα ευρείας συζητήσεις πάνω στο θέμα.

Εκπροσωπώντας την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, η ειδική γραμματέας και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Ζωή Βαϊοπούλου απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό εξήγησε τον σκοπό της συγκεκριμένης εκδήλωσης και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.

Ακολούθησαν οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα:

> «Παροχή διαπολιτισμικής φροντίδας σε μετανάστες και πρόσφυγες από τους επαγγελματίες υγείας». Κοτσιαρίδης Δημήτρης, προϊστάμενος Ψυχιατρικής Κλινικής, Γ.Ν. Καρδίτσας.

> «Αντιμετωπίζοντας την προσφυγική κρίση στο νοσοκομείο Κιλκίς». Σωτηριάδου Γεωργία προϊσταμένη της Παιδιατρικής Κλινικής. Γ.Ν. Κιλκίς.

> «Γυναικολογική φροντίδα σε γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες». Αγγελοπούλου Αφροδίτη, επιμελήτρια Α'- επιστημονικά υπεύθυνη της Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Καρδίτσας.

 >«Ζώντας μαζί». Μπέλλης Βασίλειος, γενικός δ/ντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝΚΑ).

Άπαντες οι ομιλητές μίλαγαν με πολύ πάθος και εξάντλησαν τον χρόνο τους κρατώντας καθηλωμένο το κοινό αφού ανέλυσαν πολύ σημαντικά ζητήματα που ακούγονταν για πρώτη φορά.

Γι ΄ αυτό και τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν αναμένεται να καταγραφούν ώστε στη συνέχεια να αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και νέες ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βάιος Βαρελάς, το μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Χριστίνα Καραγιώτα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γενικών Γιατρών Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, ο εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γιώργος Λάμπρου και η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Παπαδοπούλου.

Την ίδια ημέρα, το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας δέχονταν αποκλειστικά μετανάστες κατά τις ώρες από 09:00 έως 13:00.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα