Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαρκής εκπαίδευση από το ΕΚΑΒ Λάρισας

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 15:20

Συνεχής είναι η εκπαίδευση του προσωπικού στο ΕΚΑΒ, μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Κέντρου, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας κ. Βασιλικής Αυγέρη και μέσω του Γραφείου Εκπαίδευσης του παραρτήματος.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει 3 επίπεδα:

* Το 1ο επίπεδο περιλαμβάνει την εκπαίδευση στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα ( συνεχιζόμενη υποχρεωτική εκπαίδευση) των πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και την εκπαίδευση των σπουδαστών των Ι.Ε.Κ. του ΕΚΑΒ.

* Το 2ο επίπεδο περιλαμβάνει την εκπαίδευση σε ειδικές ομάδες (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στρατιωτικοί, κ.ά.)

* Το 3ο επίπεδο περιλαμβάνει την εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού (Ομάδες πολιτών, συλλόγων, μαθητών, εργαζομένων, κ.ά.) σε θέματα παροχής Α΄ βοηθειών και βασικής υποστήριξης ζωής.

Όπως τονίζει η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Αυγέρη Βασιλική, το εκπαιδευτικό έργο του ΕΚΑΒ Λάρισας μέχρι σήμερα είναι μεγάλο και σημαντικό. Η εκπαιδευτική του προσφορά σε όλα τα παραπάνω επίπεδα είναι ουσιαστική και ανεκτίμητη.

Κατά το έτος 2017, σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται από το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας, διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν 108 Εκπαιδευτικά Προγράμματα διάρκειας 641 ωρών και εκπαιδεύτηκαν –ενημερώθηκαν συνολικά 6.396 άτομα. Το να γνωρίζουν οι πολίτες να παρέχουν Πρώτες Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην Αλυσίδα της Διάσωσης.

Η διευθύντρια του ΕΚΑB Λάρισας σύμφωνα με ανακοίνωσή της θα συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια εκπαίδευσης όλων των πολιτών και των φορέων πάνω σε θέματα Πρώτων Βοηθειών μέσω του Γραφείου Εκπαίδευσης και των Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και ενημερώνει το κοινό και τους φορείς ότι μπορούν να απευθύνονται στην ίδια στο τηλέφωνο 2410-685215 ή στο Γραφείο Εκπαίδευσης του παραρτήματος ΕΚΑΒ Λάρισας (στον κ. Λέτσα Ξενοφώντα) στο τηλέφωνο 2410-658219 και Fax 2410617116 (Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 07:00-15:00).

Gallery άρθρου