Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αλόννησο κλιμάκιο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2018 15:33

Αναχωρεί σήμερα για την Αλόννησο όπου θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουλίου κλιμάκιο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με σκοπό να διεξάγει σειρά ιατρικών εξετάσεων σε μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Η δράση έχει ως σκοπό τη διερεύνηση του επιπέδου υγείας του γενικού πληθυσμού της Αλοννήσου και του κινδύνου που διατρέχουν οι κάτοικοι να αναπτύξουν στο μέλλον διάφορα νοσήματα. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν κλινικές εξετάσεις (καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, οξυμετρία) και θα πραγματοποιηθεί προσυμπτωτικός έλεγχος αναπνευστικών και καρδιολογικών διαταραχών με τη συμπλήρωση επιστημονικών ερωτηματολογίων και εκτίμηση διαταραχών της αναπνοής στον ύπνο (ροχαλητό).

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες.

Η δράση αυτή αναμένεται να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση υγείας των κατοίκων της Αλοννήσου και για τον κίνδυνο που διατρέχουν να αναπτύξουν Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών, Σύνδρομο Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου, καθώς και να προσφέρει σημαντικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της γνωσιακής λειτουργίας του πληθυσμού, τις συνήθειες διατροφής

(Μεσογειακή Διατροφή) και το κατά πόσο η κατάσταση υγείας τους επηρεάζει και σε ποιο βαθμό την εργασιακή απόδοσή τους.

Τέλος, θα μελετηθεί η δυνατότητα πρόσβασης που έχουν οι κάτοικοι της Αλοννήσου στις Υπηρεσίες Υγείας.

Σχετικά Άρθρα