Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατηγορεί την κυβέρνηση για απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος!

Ο ΝΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 22:22

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να εφαρμόσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας άσκησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος αναδεικνύοντας τον κίνδυνο απώλειας τεράστιων ευρωπαϊκών κονδυλίων, που προορίζονται για τις ΤΟΜΥ.

Στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου ο κ. Γιαννακόπουλος υποστήριξε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να ασκηθεί Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, απαξιωμένο ιατρικό λειτούργημα και απαράδεκτες αμοιβές του ιατρικού προσωπικού, ενώ αναφερόμενος στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη λειτουργία των ΤΟΜΥ μίλησε για απροθυμία των γιατρών να τις στελεχώσουν.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, στην προκήρυξη για την πρόσληψη 1.200 γιατρών στις ΤΟΜΥ υποβλήθηκαν μόλις 583 αιτήσεις γιατρών ενώ για την προκήρυξη για τις 2.829 θέσεις οικογενειακών γιατρών έχουν υποβληθεί 657 αιτήσεις για συμβάσεις.

Πρόκειται για ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά συγκριτικά με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί και παρά τα πρόσθετα κίνητρα που δόθηκαν στους γιατρούς είπε ο κ. Γιαννακόπουλος επισημαίνοντας πάντως ότι στην περιοχή της Λάρισας παρατηρείται μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκριτικά με την εικόνα της χώρας καθώς υπάρχει πληθώρα γιατρών με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο αγώνας που δίνουν οι γιατροί δεν είναι μόνο δικός τους αγώνας γιατί θα θιγούν οι πολίτες και οι ασφαλισμένοι, από τους οποίους κόβονται πολύτιμες υπηρεσίες υγείας ενώ ιδιαίτερες αναφορές έκανε τόσο στο νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ, η υλοποίηση του οποίου ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, όσο και στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται από μειωμένο προσωπικό, παλιό εξοπλισμό και έλλειψη υλικών, ένα μίγμα επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

Στη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν η Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, ο Οικονομικός Απολογισμός του Συλλόγου έτους 2017 και ο προϋπολογισμός έτους 2018, η νοσοκομειακή περίθαλψη και η πορεία ζητημάτων νοσοκομειακών ιατρών, θέματα που αφορούν στο ασφαλιστικό ενώ έγινε ενημέρωση για τρέχοντα θέματα του συλλόγου.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Gallery άρθρου