Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δαπάνες 1,3 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά στην 5η ΥΠΕ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2018 22:24
Διαρκές το πρέσιγκ του Παν. Νάνου στα στελέχη του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το ίδρυμα έχει σηκώσει στις πλάτες του το βάρος της ακτινοδιαγνωστικής και της θεραπείας του καρκίνου στην Ελλάδα. Επόμενο βήμα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το petscan, για την τοποθέτηση του οποίου άρχισαν οι σχεδιασμοί… Διαρκές το πρέσιγκ του Παν. Νάνου στα στελέχη του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το ίδρυμα έχει σηκώσει στις πλάτες του το βάρος της ακτινοδιαγνωστικής και της θεραπείας του καρκίνου στην Ελλάδα. Επόμενο βήμα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το petscan, για την τοποθέτηση του οποίου άρχισαν οι σχεδιασμοί…

Κοντά στα 6 εκατ. ευρώ μοίρασε το Υπουργείο Υγείας το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.Πρόκειται για κονδύλι που προέκυψε από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας, για επείγουσες ανάγκες Υγειονομικών Μονάδων ανά την επικράτεια.

Η χρηματοδότηση αυτή που ξεπερνάει τα 6.000.000 ευρώ για το πρώτο 6άμηνο, έγινε σε αυτή τη φάση με βάση μια προτεραιοποίηση αναγκών σε Μονάδες της 1ης, 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, ενώ αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο την παγίωση της πολιτικής των πλεονασμάτων (και όχι των ελλειμμάτων που εμφάνιζαν σταθερά οι προηγούμενες Κυβερνήσεις) στον χώρο της Υγείας, που διατίθενται για ανάπτυξη υποδομών και ανανέωση εξοπλισμού και όχι για περιστασιακά «μπαλώματα» ή έκτακτες «καταστροφές», επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης για να καταλήξει: «Ταυτόχρονα, υποδηλώνει την εκφρασμένη πολιτική μας βούληση και προτεραιότητα να ανατάξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας και να το καταστήσουμε ποιοτικό και ανταγωνιστικό προς όφελος των πολιτών. Και έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια…»

Στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ διανεμήθηκαν 1,3 εκ. ευρώ ως εξής:

*Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για την προμήθεια ακτινολογικής λυχνίας του αξονικού τομογράφου 94.240 ευρώ και για εξοπλισμό της ΩΡΛ κλινικής 69.500 ευρώ.

*Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για κολονοσκόπιο, γαστροσκόπιο με πύργο 70 χιλιάδες ευρώ και βρογχοσκόπιο με πύργο 90 χιλιάδες ευρώ.

*Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για πιστοποίηση περιοδικού ελέγχου ανελκυστήρα 40 χιλιάδες ευρώ.

*Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πρόσθετη χρηματοδότηση 150 χιλιάδων ευρώ για την προμήθεια αξονικού τομογράφου 64 τομών.

*Στα Κέντρα Υγείας Γόννων, Φαρκαδόνας, Πύλης, Τρικάλων, Διστόμου, οινοφύτων, Λιδωρικίου και Στυλίδας από 80 χιλιάδες στο καθένα για την προμήθεια ακτινολογικού μηχανήματος.

*Στο Κέντρο Υγείας της 5ης ΥΠΕ για την αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού 160 χιλιάδες ευρώ.

*Στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου για ξενοδοχειακό εξοπλισμό 40 χιλιάδες ευρώ.

Δωρεά 200 χιλιάδων στα νοσοκομεία της Λάρισας

Δωρεά ύψους 200 χιλιάδων ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού, εκ των οποίων οι 150 χιλιάδες για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και 50 χιλιάδες για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εξασφάλισε η διοίκηση των δύο νοσοκομείων από την κατακύρωση του διαγωνισμού για τον τραπεζικό όμιλο που θα αναλάβει την κίνηση των κεφαλαίων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Με τη δωρεά των 150 χιλιάδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αποφασίστηκε η προμήθεια 10 πολυθρόνων για τις ανάγκες της αναβαθμισμένης μονάδας χημειοθεραπείας της Ογκολογικής Κλινικής ενώ αξιολογούνται οι ανάγκες και του Γενικού Νοσοκομείου προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις για την προμήθεια εξοπλισμού ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Παρουσιάστηκε ο «ψηφιακός» ΕΟΠΥΥ

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε στους ιδιώτες παρόχους υγείας, η διοίκηση του Οργανισμού. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ αφορά τόσο στους πολίτες όσο και τους παρόχους, περιορίζοντας σημαντικά τη φυσική παρουσία τους στις περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού. Σύμφωνα με την Ένωση, σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή παρουσιάστηκαν από τον ΕΟΠΥΥ:

1. ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ. Πρόκειται για τους κανόνες ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών που καταθέτουν οι πάροχοι για υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ο νέος οδηγός, ο οποίος δόθηκε για παρατηρήσεις, θα έχει ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.

2. REAL TIME έγκριση νοσηλειών. Ήδη ο realtime έλεγχος εφαρμόζεται πιλοτικά σε συγκεκριμένες κλινικές και έως το τέλος του έτους αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις δομές νοσηλείας καθώς και στα διαγνωστικά. Με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του χρόνου αποζημίωσης των παρόχων.

3. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ . Εφαρμογή νέου ηλεκτρονικού συστήματος ενστάσεων.

4. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ. Αυτόματη αναζήτηση από τον ΕΟΠΥΥ της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας των παρόχων.

5. ΑΥΛΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ Θα ξεκινήσουν με την εφαρμογή του realtime.

6. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

7. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

8. ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΖΗΜΙΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ

9. ΝΕΟ SITE TOY ΕΟΠΥΥ

10. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΟΜΕΝΩΝ

Το νέο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.ΕΚΑΒ

Ο Λαρισαίος συνδικαλιστής Γιάννης Γούλας εκλέχθηκε γραμματέας στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.ΕΚΑΒ., που συστάθηκε με την εξής σύνθεση:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αντιπρόεδρος: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Αντιπρόεδρος: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Αντιπρόεδρος: ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ

Γεν. γραμματέας: ΓΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Οργανωτικός γραμματέας: ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

Ταμίας: ΒΕΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αν. γραμματέας: ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πρόεδρος γενικού συμβουλίου: ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΒΑΪΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΑΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΛΑΠΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΛΩΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΜΠΙΚΩΦ ΝΑΝΤΙΑ, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΡΟΚΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΕΕΝΑΛ

Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer Ν.Λάρισας (ΕΕΝΑΛ)υπέβαλε την προηγούμενη Τετάρτη 4 Ιουλίου για προσωπικούς λόγους η κα Ντίνα Ανανιάδου-Νούλα και με επιστολή της αναφέρει:

«Μετά από 14 και πλέον χρόνια ως ιδρυτικό μέλος και ως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer Ν. Λάρισας (ΕΕΝΑΛ) υπέβαλα από την Τετάρτη 4-7-2018 την παραίτησή μου από το αξίωμα της προέδρου για προσωπικούς λόγους.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων με τα οποία ξεπεράσαμε όλες τις αντιξοότητες με πνεύμα πάντοτε καλής συνεργασίας ώστε να στήσουμε μια εθελοντική δομή και να τη φθάσουμε στο σημερινό επίπεδο λειτουργίας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους απλούς εθελοντές που με ανιδιοτέλεια

συνέβαλαν ώστε η ΕΕΝΑΛ να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες σε πάσχοντες και περιθάλποντες όπως και τη Δημοτική Αρχή Λάρισας που στάθηκε διαχρονικώς αρωγός στις προσπάθειές μας και μας παρείχε τους κατάλληλους χώρους.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ στο νέο πρόεδρο και στα μέλη του Δ. Σ. κάθε

επιτυχία στο έργο τους.

Ως απλό μέλος του Δ. Σ. θα συνεχίσω, σύμφωνα με τις δυνάμεις μου,να

προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ΕΕΝΑΛ».

Gallery άρθρου