Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάση του ΕΚΑΒ στην Αγιά

ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΩΝ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 22:06

Με τη συγκρότηση της νέας βάσης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Αγιά, που θα εγκαινιαστεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουλίου παρουσία του προέδρου του Κέντρου κ. Κων/νου Καρακατσιανόπουλου (φωτ.) και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης ο σχεδιασμός για την υγειονομική κάλυψη της παραλιακής ζώνης του νομού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόκειται για σχεδιασμό που είχε αποφασιστεί από την 5η ΥΠΕ στα μέσα του προηγούμενου Μαΐου μετά από σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και Τεμπών Κώστα Κολλάτου, στη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, είχε συμφωνηθεί ότι την περίοδο αιχμής, από 15 Ιουλίου μέχρι 19 Αυγούστου, τα τρία ιατρεία θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου για τα Σαββατοκύριακα, οπότε και «πλημμυρίζει» η παραλιακή ζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την υγειονομική κάλυψη της παραλιακής ζώνης είχε ενταχθεί και το ΕΚΑΒ, δύο ασθενοφόρα του οποίου θα βρίσκονται στα Τέμπη για την κάλυψη των ιατρείων Μεσαγγάλων και Στομίου και στην περιοχή μεταξύ Κέντρου Υγείας Αγιάς και παραλιακής ζώνης.

Το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες υλοποίησης του σχεδιασμού για τη βάση του ΕΚΑΒ στην Αγιά, ένα χρόνιο αίτημα τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων της περιοχής, με δύο ασθενοφόρα και 7 άτομα για πληρώματα, που καλύπτουν τις ανάγκες του 24ώρου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ, κ. Βασιλική Αυγέρη, αυτή τη στιγμή στη νέα βάση υπάρχουν τρία άτομα και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να έρθουν άλλα δύο και δύο οδηγοί από την 5η ΥΠΕ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες το προσωπικό να ενισχυθεί προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και του δεύτερου ασθενοφόρου που θα κινείται στην παραλιακή ζώνη καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου τα Σαββατοκύριακα και ίσως και την Παρασκευή.

Όσο για τα ασθενοφόρα, υπάρχουν δύο για να καλύψουν τη βάση στο Κέντρο Υγείας της Αγιάς -ένα με έδρα το Κέντρο Υγείας και το δεύτερο στον παραλιακό άξονα με στάθμευση έξω από το Περιφερειακό ιατρείο της Σωτηρίτσας- ενώ ένα τρίτο ασθενοφόρο θα καλύπτει τις ανάγκες από την Καρίτσα μέχρι τα Μεσάγγαλα από το Περιφερειακό ιατρείο του Μακρυχωρίου.

Εμφανώς ικανοποιημένα από τη συγκρότηση της νέας βάσης του ΕΚΑΒ στην Αγιά εμφανίζονται στελέχη της Δημοτικής αρχής, που μιλούν για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος της περιοχής, για να συμπληρώσουν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε «να λειτουργήσει ο σταθμός με τρόπο, ώστε να καλύπτει ουσιαστικά τις πραγματικές και αυξημένες υγειονομικές ανάγκες του καλοκαιριού».

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της νέας βάσης έχουν προγραμματιστεί για τις 12.30 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας, ενώ στο περιθώριο της τελετής η Δημοτική αρχή αναμένεται να συναντηθεί με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Νέστορα Αντωνίου, για να εξεταστεί η κατάσταση του Κέντρου Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Gallery άρθρου