Ερώτηση για τον ιατρικό φάκελο

ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2018 15:58

Στο θέμα του ενιαίου συστήματος για τη δημιουργία ιατρικού φακέλου, αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Λαμπρούλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Είναι γνωστό, σημειώνουν, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η οργάνωση και δημιουργία ενός ενιαίου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος εθνικής εμβέλειας με απώτερο στόχο, όπως έχει εξαγγελθεί, την ομογενοποίηση της πληροφορίας και τη δημιουργία Ενιαίου Οικονομικού, Νοσηλευτικού και Ιατρικού Φακέλου καθώς και Διαχείρισης Προσωπικού, Υλικού και Φαρμάκων μέσω ΗΔΙΚΑ.  

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1. Ποιοι ήταν οι όροι του διαγωνισμού;

2. Ποιο χρονοδιάγραμμα ακολουθήθηκε για την υλοποίηση του συγκριμένου έργου, σε ποια φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται και ποιο είναι το αναμενόμενο συνολικό κόστος και από πού χρηματοδοτείται;

3. Υλοποιήθηκαν ανάλογα έργα από προηγούμενα κοινοτικά ή εθνικά ή αυτοχρηματοδοτούμενα έργα π.χ. Γ’ ΚΠΣ και ποια η τύχη τους; Πώς εξασφαλίζεται η ακεραιότητα των ιστορικών δεδομένων των συστημάτων που αντικαθίστανται;

4. Στο πλαίσιο του έργου πώς διαφυλάσσονται ευαίσθητα και απόρρητα προσωπικά, ιατρικά και κοινωνικά δεδομένα; Πώς διασφαλίζεται το δημόσιο και τα δεδομένα σε περίπτωση λύσης της συνεργασίας με τον όμιλο που έχει αναλάβει το έργο; Ποιος είναι ο κύριος των πνευματικών δικαιωμάτων του συστήματος;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass