Άγονος διαγωνισμός για τα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου

* ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ- ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2018 9:30

Περισσότερο φιλολογικό παρά πραγματικό αποδείχθηκε –εκ του αποτελέσματος- το ενδιαφέρον τεχνικών εταιρειών να αναλάβουν την αναδιοργάνωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι επικοινωνίες και οι αναζήτηση πρόσθετων στοιχείων για το έργο δεν μετατράπηκαν σε κατάθεση οικονομικής προσφοράς μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα, ημέρα που έληγε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός, με αποτέλεσμα η χθεσινή διαδικασία του ανοίγματος των προσφορών να αποτελεί τυπική διαδικασία.

Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει τη διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων να προχωρά στην επαναδημοπράτηση του έργου –η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα- αλλά ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η εκτέλεση του έργου μετατίθεται χρονικά κατά δύο τουλάχιστον μήνες και σε περίοδο με αυξημένη κίνηση στο νοσοκομείο.

Η απόφαση για τη διενέργεια δημόσιου ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού για την αναμόρφωση του ΤΕΠ με συνολικό προϋπολογισμό 85 χιλιάδες ευρώ είχε ληφθεί στα τέλη του προηγούμενου Μαΐου σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των δύο νοσοκομείων, τα μέλη του οποίου ενημερώθηκαν για λεπτομέρειες της έρευνας της Ομάδας Εργασίας –αντίστοιχη έρευνα διεξήχθη και για τα επείγοντα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου- καθώς και της μελέτης των τεχνικών υπηρεσιών για την αναδιαμόρφωση των χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου με τον επανασχεδιασμό των χώρων δημιουργούνται τρεις ζώνες. Η πρώτη περιλαμβάνει τον χώρο υποδοχής-καταγραφής, την αναμονή, τον χώρο διαλογής-Fasttrack ιατρείο καθώς και το γκισέ υποδοχής- γραμματειακής υποστήριξης. Η δεύτερη ζώνη περιλαμβάνει τους χώρους εξέτασης και παροχής νοσηλευτικής φροντίδας, τη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας 7 κλινών, ενώ η τρίτη περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους και χώρους ανάπαυσης του προσωπικού. Το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι η επέκταση των σημερινών χώρων του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ώστε να υπάρξει ειδικά διαμορφωμένος χώρος διαλογής- Fasttrack ιατρείο επιφάνειας 40μ2 περίπου για την εκτίμηση της κατάστασης των ασθενών (με δυνατότητα εξέτασης τεσσάρων ασθενών) και τη διαβάθμιση του επείγοντος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η μειοδότρια εταιρεία από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό προβλεπόταν να εγκατασταθεί στο νοσοκομείο στα τέλη του Αυγούστου με στόχο οι νέοι χώροι να διαμορφωθούν και να παραδοθούν για χρήση στους Λαρισαίους πολίτες στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Η απροθυμία των τεχνικών εταιρειών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να καταθέσουν οικονομική προσφορά υποχρεώνει τη διοίκηση των δύο νοσοκομείων να προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση του έργου με τις ίδιους όρους και προϋποθέσεις εκτιμώντας, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ότι το έργο δεν μπορεί να παραδοθεί πριν τα μέσα του ερχόμενου Νοέμβρη ακόμα και αν δεν υπάρξει άλλο πρόβλημα και στην επαναδημοπράτηση αναδειχθεί μειοδότης.

Παράλληλα για μετά το καλοκαίρι μετατίθεται χρονικά και η σύσκεψη των τομεαρχών των δύο νοσοκομείων με τη συμμετοχή και του ΕΚΑΒ, που είχε προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κατά τις ημέρες εφημερίας του Γενικού Νοσοκομείου και για όσο χρόνο διαρκέσουν οι εργασίες αναμόρφωσης των χώρων καθώς οι χώροι του ΤΕΠ θα παραμείνουν κλειστοί.

Από την αναδιοργάνωση των επειγόντων περιστατικών λείπουν οι παρεμβάσεις για τη στάθμευση των νέων ασθενοφόρων και τοποθέτησης ηλεκτρονικού συστήματος προτεραιότητας που θα αποτελείται από μηχανή έκδοσης εισιτηρίων, κεντρική μονάδα και κεντρικό φωτεινό πίνακα, και φωτεινούς πίνακες έξω από τα ιατρεία.

Ανοιχτά παραμένουν ακόμα θέματα που αφορούν εργασίες βαψίματος καθώς και η ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού -καθίσματα αναμονής, τροχήλατα μεταφοράς ασθενών, στατώ ορού, καθίσματα εργασίας και γραφεία κ.λπ.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass