×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/205588

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πρακτική άσκηση στα επείγοντα του ΓΝΛ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2018 22:04

«Πράσινο φως» για την πρακτική άσκηση 17 Δοκίμων Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Π.Γ.Ν.Λ. – Γ.Ν.Λ. «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» άναψε η διοίκηση των δύο νοσοκομείων.

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τη διοίκηση των δύο νοσοκομείων μετά από αίτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δωρεές εξοπλισμού για τις ανάγκες του ΓΝΛ

Τα λειτουργικά προβλήματα των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εξαιτίας της περικοπής των πόρων έρχονται να καλύψουν κοινωνικοί φορείς, εταιρείες αλλά και ιδιώτες με δωρεές τους, κυρίως σε εξοπλισμό.

Η διοίκηση των δύο νοσοκομείων στην τελευταία συνεδρίασή της ενέκρινε σειρά δωρεών και συγκεκριμένα:

• Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας δωρίζει εξοπλισμό για την αναμόρφωση της αίθουσας ημερησίων χημειοθεραπειών στην Ογκολογική Μονάδα και στην Ογκολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Λ. – Γ.Ν.Λ.

Η δωρεά περιλαμβάνει την αντικατάσταση του μοναδικού παραθύρου της αίθουσας με παράθυρο αλουμινίου και μια κατασκευή με ράφια από λευκή μελαμίνη για χρήση υλικού από το νοσηλευτικό προσωπικό στον ίδιο χώρο. Ακόμη η δωρεά περιλαμβάνει την κατασκευή πόρτας λευκής μελαμίνης και ραφιέρα στον χώρο υποδοχής της Ογκολογικής Κλινικής στον 4ο όροφο.

Για τη δωρεά τίθεται ένας όρος από το ΔΣ του συλλόγου, που είναι να χρησιμοποιείται ο χώρος αποκλειστικά και μόνο από τους ογκολογικούς ασθενείς και στο μέλλον.

• Ο κ. Σαράντης Σταθαράκος δωρίζει ιατρικό εξοπλισμό για την Α’ Παθολογική κλινική του Γ.Ν. Λάρισας.

• Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δωρίζει εξοπλισμό για τις ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Παίδων (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η δωρεά περιλαμβάνει μία Ογκομετρική Αντλία του οίκου MINDRAY, μοντέλο SK 600-I, ένα αμαξίδιο μεταφοράς ασθενών, ένα τροχήλατο εξεταστικό φωτισμό HEINE EL3 LED, δύο ανοξείδωτα τροχήλατα 2 επιπέδων και ένα φορείο μεταφοράς ασθενών ελληνικής κατασκεύης μοντέλο 158.

• Η ανώνυμη φαρμακευτική εταιρεία με την επωνυμία “Astellas Pharmaceuticals” ανακοίνωσε χρηματική δωρεά, ύψους 13.640 €, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Ουρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την αγορά ενός εύκαμπτου βίντεο – κυστεοσκοπίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπευτική και διαγνωστική αντιμετώπιση ασθενών με παθήσεις του Ουροποιητικού. Το αίτημα έγινε από τον κ. Σκριάπα, ιατρό ουρολόγο με βαθμό Επιμελητή Α΄, της ουρολογικής κλινικής και διαβιβάστηκε στην αναφερόμενη εταιρεία.

• Μετά από έλεγχο στα μηχανήματα αιμοκάθαρσης GAMBRO του τμήματος Τεχνητού Νεφρού του ΓΝΛ, διαπιστώθηκε ότι δύο μηχανήματα τύπου Gambro AK-200, S/N 6178 και 8860, δεν επισκευάζονται και θα πρέπει να αποσυρθούν. Σύμφωνα με το έγγραφο της εταιρείας, η παραγωγή των απαιτούμενων ανταλλακτικών του κατασκευαστικού οίκου, έχει σταματήσει από το 2007, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και επομένως η συνέχεια της ασφαλούς λειτουργίας των, είναι αδύνατη.

Έτσι η εταιρεία BAXTER Ε.Π.Ε. προκειμένου να συνεχίσει η Μονάδα Τ.Ν να λειτουργεί με τον ίδιο αριθμό μηχανημάτων, πρότεινε και η διοίκηση των δύο νοσοκομείων έκανε αποδεκτή την παραχώρηση, χωρίς κόστος, δύο μηχανημάτων, του ιδίου κατασκευαστικού οίκου, τύπου ΑΚ 200S. Τα μηχανήματα αυτά είναι μεν μεταχειρισμένα, αλλά είναι νεότερης τεχνολογίας, είναι συντηρημένα και πιστοποιημένα από την ίδια την εταιρία (BAXTER ΕΠΕ).

Κέντρο τοποθέτησης βαλβίδων ο Ευαγγελισμός

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αναγνωρίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ –ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ- ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» ως κέντρο τοποθέτησης βιολογικών αορτικών βαλβίδων διαδερμικά ή διακορυφαία, με επιστημονικά υπεύθυνους τους κ. Χρήστο Χαρίτο, συντονιστή διευθυντή Χειρουργικού Τμήματος Καρδιάς-Θώρακος-Αγγείων και Ιωάννη Αντωνέλλη, επεμβατικό καρδιολόγο, διευθυντή Αιμοδυναμικού Τμήματος του Νοσοκομείου.

Αιτήσεις για πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού

 2STO MESOTITLO

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής loipoepikouriko.moh.gov.gr για την πρόσληψη και τοποθέτηση του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού, πλην Ιατρών.

Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε,το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στη νέα διαδικασία έχουν όσοι/όσες κατέχουν τα υποχρεωτικά προσόντα ανά Κατηγορία και Κλάδο. Στη νέα διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν όσοι/όσες:

α) έχουν υπερβεί το 65 έτος της ηλικίας του, και

β) κατέχουν άλλη θέση ως επικουρικό προσωπικό ή υπηρετούν ως προσωπικό σε Τοπική Μονάδα Υγείας (Τ.Ο.Μ.Υ.)

 Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία δεν αφορά σε προκήρυξη θέσεων αλλά σε καταγραφή των προτιμήσεων των υποψήφιων, ώστε οι φορείς σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική τους κατάσταση να αντλήσουν προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς πίνακες υποψηφίων που θα προκύψουν.

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους παραπάνω καταλόγους με κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογη με αυτή του ΑΣΕΠ. Τα κριτήρια αυτά περιλαμβάνουν: προϋπηρεσία σε δομές Υγείας, με αυξημένη μοριοδότηση για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ανεργία καθώς και κοινωνικά κριτήρια όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκής οικογένειες, ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% κτλ.

Η δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30/7/2018 και ώρα 24.00.

Οι ενδιαφερόμενοι πριν προχωρήσουν στη διαδικασία καταχώρισης της αίτησής τους οφείλουν να ενημερωθούν από τις αναλυτικές οδηγίες, οι οποίες είναι αναρτημένες στην εφαρμογή. Στη συνέχεια, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις δεκαπέντε (15) Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Οι Φορείς στο προαναφερόμενο διάστημα, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

Gallery άρθρου

{gallery}205588{/gallery}

Σχετικά Άρθρα