Ελλειψη αντικαρκινικού φαρμάκου

* ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 16:40

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), σχετικά με τη συνεχιζόμενη έλλειψη αντι-νεοπλασματικού φαρμάκου (etoposide), σε ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι: «Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΙΦΕΤ, ενημερωθήκαμε ότι η παραγγελθείσα ποσότητα 6.500 τεμ. είχε προβλήματα συσκευασίας και επεστράφη.

Η παράδοση της παραγγελίας με την ορθή συσκευασία θα γίνει εντός της επομένης εβδομάδας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει για κάθε σχετική εξέλιξη».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο και καλεί «όσους αντιληφθούν και πάλι οποιαδήποτε έλλειψη στην προμήθεια του συγκεκριμένου ή άλλου φαρμάκου να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα άμεσα» στην ΕΛΛΟΚ.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου νομιμοποιήθηκε το 2016, ως το επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο των Οργανώσεων Ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας. Σήμερα εκπροσωπεί ήδη 33 Συλλόγους Ασθενών με καρκίνο, σε όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί την ενιαία φωνή και τον εκπρόσωπο των Οργανώσεων Ασθενών με καρκίνο. Ο σκοπός της ΕΛΛ.Ο.Κ., σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η συνένωση δυνάμεων όλων των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, εθελοντών και φίλων για την προάσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, των περιθαλπόντων και των μελών της οικογένειάς τους και για την καθολική πρόσβαση στην ογκολογική και υγειονομική περίθαλψη των ασθενών με καρκίνο. (www.ellok.org)

Σχετικά με το etoposide (ετοποζίδη)

Ανακοινώνεται επίσης ότι: «Η ετοποζίδη είναι κυτταροστατικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στη χημειοθεραπεία και είναι επίσης γνωστό με το εμπορικό σήμα Eposin, Etopophos ή Vepesid. Είναι θεραπεία για πολλές διαφορετικές μορφές καρκίνου.

Η ετοποζίδη περιλαμβάνεται στον κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του Παγκοσμιου Οργανισμού Υγείας. Ως Βασικά Φάρμακα ορίζονται τα φάρμακα τα οποία «ικανοποιούν κατά προτεραιότητα τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης του πληθυσμού. Πρόκειται για φάρμακα τα οποία πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμα σε ικανοποιητικές ποσότητες και γενικά σε τιμές στις οποίες μπορούν να τα προμηθευτούν οι ασθενείς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass