Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπαράθεση «Ενωσης» - ΕΚΛ για εργαζόμενους στο ΠΠΓΝΛ

«ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – «ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ» ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 17:00

Για «αντισυναδελφική και απαράδεκτη απαίτηση» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» (Παράρτημα ν. Λάρισας) με αφορμή το θέμα εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με το ΕΚΛ απαντώντας στην καταγγελία να σημειώνει πως «τα ψέματα και η λάσπη του εργοδότη «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου δεν μπορούν να λερώσουν το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας».

«Η ΕΝΩΣΗ»

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της «Ένωσης» σημειώνεται πως «ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εκπροσωπώντας 3.500 εργαζόμενους – μέλη πανελλαδικά, με έκπληξη πληροφορήθηκε την αντισυναδελφική και απαράδεκτη απαίτηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, για την υλοποίηση των αποτελεσμάτων ενός διαγωνισμού «παρωδία» -τύπου ΑΣΕΠ- στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, για προσλήψεις σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση.

Στην πραγματικότητα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, παρά την «έξωθεν καλή μαρτυρία» που επιδιώκει μέσω της ανακοίνωσης, απαιτεί από τις διοικήσεις και την Κυβέρνηση να απολυθούν οι 130 περίπου εργολαβικοί εργαζόμενοι που επί δεκαετίες απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης των 2 νοσοκομείων και να αντικατασταθούν από άνεργους συνάδελφούς μας.

Ζητά το ΕΚΛ την υλοποίηση ενός διαγωνισμού «παρωδία», που απαραδέκτως διεξήγαγαν οι διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων, κόντρα στην κείμενη νομοθεσία που πριμοδοτεί την προϋπηρεσία των υφιστάμενων εργαζομένων έναντι οιουδήποτε άλλου κριτηρίου. Ενός διαγωνισμού που έδωσε νομικό «πάτημα» στους εργολάβους να «μπλοκάρουν» δικαστικά τον διαγωνισμό και να κρατούν την εργολαβία «τσαμπουκά» επί 2 συναπτά έτη.

Την ολοκλήρωση αυτού του διαγωνισμού ζητά το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της πόλης; Παραγνωρίζουν στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ότι οι εργαζόμενοι των 2 Νοσοκομείων της Λάρισας έδωσαν μάχες πριν από 2 χρόνια ενάντια στον διαγωνισμό «παρωδία», ενώ συνδικαλιστικά στελέχη του Συλλόγου μας που πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή του νόμου, στοχοποιήθηκαν από τον εργολάβο, απολύθηκαν και ταλαιπωρούνται στα ποινικά και αστικά δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους;

Για τους 130 περίπου Λαρισαίους εργολαβικούς εργαζόμενους - ομήρους, έχει να δηλώσει κάτι το Εργατικό Κέντρο ή θα συνεχίσει την ύποπτη αφωνία του; Για τις απολύσεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα 2 νοσοκομεία και για τον εργολάβο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Λάρισας που τους απέλυσε, θα βγάλει ανακοίνωση συμπαράστασης (έστω και 2 χρόνια μετά) ή θα τις «πνίξει» στην κομματική σκοπιμότητα;

Καλούμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία όλης της χώρας να συμμετάσχουν στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει ο Σύλλογός μας, στις 8 και 9 Σεπτέμβρη 2018, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους υφιστάμενους εργαζόμενους σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη», καταλήγει η ανακοίνωση καλώντας τους εργαζόμενους να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους και να απευθύνονται για κάθε είδους ερωτήματα, συμβουλές και καταγγελίες στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛ

Το ΕΚΛ σε απάντησή του σημειώνει πως «τα ψέματα και η λάσπη του εργοδότη «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου, δεν μπορούν να λερώσουν το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας.

Πάει πολύ, ο εργοδότης της εταιρείας «Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ Α.Ε», Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, που κατέχει παράνομα τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ενός αφανούς «πανελλαδικού συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων» που εδρεύει στην Πάτρα, τον οποίο έστησε για την παραγωγή αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Ιδ. Υπαλλήλων Ελλάδας, να επιχειρεί να λερώσει την αγωνιστική δράση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, γιατί υποστήριξε το δικαίωμα στη δουλειά και των 132 επιτυχόντων συμβασιούχων και μη προσληφθέντων από τον Φλεβάρη του 2017 μέσω ΑΣΕΠ στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Στην προβοκατόρικη ανακοίνωσή του, με την ταμπέλα του «πανελλαδικού συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων» λέει συνειδητά ψέματα ότι το ΕΚΝΛ ζητάει να απολυθούν οι εργαζόμενοι σε εργολάβους στην καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, για να προσληφθούν οι 132 επιτυχόντες και μη προσληφθέντες σε διαγωνισμό του 2017.

Το ΕΚΝΛ έχει πάγια θέση για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, ενώ το ΠΑΣΟΚ όπου ανήκει ο Δ. Καραγεωργόπουλος, επέβαλε τόσο τους εργολάβους, όσο και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, στα νοσοκομεία και γενικότερα.

Το ΕΚΝΛ ποτέ δεν ζήτησε να απολυθεί κανείς από τους εργολαβικούς στα νοσοκομεία, αλλά να μονιμοποιηθούν ως πλήρους απασχόλησης όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι από τα ίδια τα νοσοκομεία. Αυτή τη θέση διατύπωσε και σε ανακοίνωση από τις 3/8/2016 και μάλιστα πρωτοστάτησε τότε, για να μην απολυθεί κανένας και καμία εργαζόμενη από τους εργολάβους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει με τις ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζόμενων με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας και της προσωρινότητας στην εργασία, όπως με τους εργολάβους. Συνεχίζει δηλαδή ότι είχαν κάνει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ με τις σχολικές καθαρίστριες.

Παρ’ όλα αυτά, τότε και στη συνέχεια, οι εργολάβοι και οι πολυεθνικές στην υγεία, στους οποίους κάνει πλάτες ουσιαστικά ο Δ. Καραγεωργόπουλος, απέλυσαν δεκάδες εργαζόμενους ανάμεσά τους, πολλούς και από τους 132 που έκαναν αίτηση και πέτυχαν στον διαγωνισμό του 2017 χωρίς να προσληφθούν, αλλά δεν είδαμε καμία αντίδραση από τον υποτιθέμενο συνδικαλιστή και τον «σύλλογό του».

Η συνεπής αγωνιστική δράση του ΕΚΝΛ δεν λερώνεται από τη λάσπη και τα ψέματα των εργοδοτικών τύπου Καραγεωργόπουλου. Το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους στους εργολάβους και τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς των νοσοκομείων, να απομονώσουν τους εργοδοτικούς «συνδικαλιστές», τύπου Καραγεωργόπουλου, που χρόνια κάνουν πλάτη στα αφεντικά και στις κυβερνήσεις και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας» καταλήγει το ΕΚΛ.

Σχετικά Άρθρα