Καθυστερεί η καταβολή τακτικών αποδοχών!

ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2018 22:18

Και νέα καθυστέρηση μιας εβδομάδας –προς το παρόν τουλάχιστον- παρατηρείται στην καταβολή των τακτικών αποδοχών στους επικουρικούς γιατρούς των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, που αμείβονται μέσω του ΕΣΠΑ. Είχε προηγηθεί δίμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών εντός του καλοκαιριού καθώς στα τέλη Αυγούστου καταβλήθηκαν οι αποδοχές του διμήνου Ιουνίου-Ιουλίου.

Οι καθυστερήσεις στην καταβολή των τακτικών αποδοχών έχουν προκαλέσει την οργή των επικουρικών γιατρών, πολλοί από τους οποίους κάνουν λόγο για εξαθλίωση καθώς πρόκειται για τη μοναδική πηγή εσόδων τους – για τις πρόσθετες αμοιβές από απογευματινά και εφημερίες ούτε λόγος για το σύνολο του προσωπικού.

Ερωτηθείς σχετικά ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Παν. Νάνος απέδωσε την καθυστέρηση στη μισθοδοσία των επικουρικών ιατρών στην έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού των Νοσοκομείων της Λάρισας, η οποία αναμένεται μέρα με τη μέρα. «Μόλις έχουμε την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας, ίσως και εντός της ημέρας, θα καταβληθούν κανονικά οι τακτικές αποδοχές των επικουρικών ιατρών. Συνεπώς οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες και θα καταβληθεί η τακτική μισθοδοσία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5η ΥΠΕ

Με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου συγκροτείται Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αρμόδιο για πειθαρχικά θέματα των ιατρών της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Πρόεδρος του συμβουλίου και εισηγητής τοποθετείται ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου με αναπληρωτή τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Δημήτριο Δημητριάδη και μέλη οι:

* Νάνος Παναγιώτης, διοικητής του Π.Γ.Ν. Λάρισας-Γ.Ν. Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ», με αναπληρωτή τον Δραμητινό Ματθαίο, διοικητή του Γ.Ν. Βόλου.

* Χατζημαργαρίτης Ευάγγελος, διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας, με αναπληρώτρια τη Βάλλα Ευμορφία, διοικήτρια του Γ.Ν. Λιβαδειάς-Γ.Ν. Θηβών.

* Αναγνωστόπουλος Βασίλειος, διευθυντής Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Νευροχειρουργικής, του Γ.Ν. Λάρισας, με αναπληρωτή τον Καραμήτσο Κωνσταντίνο, διευθυντή Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Παθολογίας, του Γ.Ν. Λάρισας, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

* Παράφορος Γεώργιος, διευθυντής Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Χειρουργικής, του Γ.Ν. Λάρισας, με αναπληρώτρια την Πετσίτη Αργυρώ, διευθύντρια Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Αναισθησιολογίας, του Π.Γ.Ν. Λάρισας, ως αιρετοί εκπρόσωποι των ιατρών, πλην των ειδικευομένων, της 5ης Υ.Πε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για πειθαρχικά θέματα των ιατρών, πλην των ειδικευομένων, όλων των εποπτευομένων ΦΠΥΥΚΑ και ασκεί πειθαρχική δικαιοδοσία σε πρώτο ή σε δεύτερο βαθμό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 11 του ν. 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄ 81), όπως ισχύουν.

Η θητεία των μελών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι διετής, αρχομένη από την υπογραφή της παρούσας Απόφασης.

Βarcode για χρεώσεις υλικών στα χειρουργεία

«Πράσινο φως» για τη δικτύωση όλων των χώρων του χειρουργείου με σκοπό την εγκατάσταση υπολογιστών για τη λειτουργία εφαρμογών barcode παρακολούθησης της χρέωσης των υλικών άναψε η διοίκηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας.

Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του ενέκρινε σχετική μελέτη για τη δικτύωση όλων των χώρων του χειρουργείου με σκοπό την εγκατάσταση υπολογιστών για τη λειτουργία εφαρμογών barcode παρακολούθησης της χρέωσης των υλικών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο πλαίσιο της λειτουργίας εφαρμογών barcode παρακολούθησης της χρέωσης των υλικών στο χειρουργείο απαιτείται εγκατάσταση θέσεων δικτύου εντός όλων των 13 χειρουργικών αιθουσών που πραγματοποιούνται επεμβάσεις και χρεώνονται υλικά, αλλά και στις εισόδους τους εξωτερικά με σκοπό την εγκατάσταση εκτυπωτών. Έπειτα από επιτόπια έρευνα και επικοινωνία με την προϊσταμένη των χειρουργείων διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνει εγκατάσταση δικτύου σε 24 σημεία. Η εγκατάσταση των θέσεων δικτύων θα συνοδευτεί και με εγκατάσταση πριζών ρεύματος όπου απαιτηθεί. Οι τεχνικές εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά σε ώρες που δεν θα λειτουργεί το κάθε χειρουργείο έπειτα από συνεννόηση με την προϊσταμένη του χειρουργείου.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών (γυψοσανίδες, καλώδια, πρίζες, επιτοίχια κανάλια κ.λπ.) ανέρχεται σε 6.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

Ομορφαίνει το Π.Ι. Αρμενίου

Με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου εγκρίθηκε η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Περιφερειακού Ιατρείου Αρμενίου με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης (συλλογή προσφορών) συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 8.000 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου του Φ.Π.Α.

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του χώρου πρόκειται να τοποθετηθούν 400 τ.μ. χλοοτάπητας καθώς και δεκάδες φυτά και δένδρα μεταξύ των οποίων μανόλιες και βιβούρνα.

Επιστημονική ημερίδα στο 401 ΓΣΝΑ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρεία «ΑΚΟΣ: Θεραπεία σώματος και ψυχής», στο πλαίσιο της συνεργασίας τους συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εξατομικευμένη θεραπεία στον ογκολογικό ασθενή», στο αμφιθέατρο του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ). Η επιστημονική ημερίδα, που εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων ενημέρωσης του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης, ως μέσο αντιμετώπισης των ασθενειών.

Οι δράσεις συνεργασίας με εξειδικευμένους φορείς, ιδρύματα και οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θα συνεχιστούν αμείωτα καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ανθρώπινου δυναμικού.

Αναδρομικά σε γιατρούς του ΕΣΥ

Η υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για καταβολή αναδρομικών σε κατηγορίες δημόσιων λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, μετά από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών που είχαν πραγματοποιηθεί με βάση μνημονιακό νόμο του 2012 συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του αν. υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την απόφαση 431/2018 του ΣτΕ δεν προκύπτει νομική υποχρέωση για την Ελληνική Πολιτεία να καταβάλει αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ τις αποδοχές που έχουν περικοπεί, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν και οι γιατροί του ΕΣΥ στη γενικότερη ρύθμιση για τη χορήγηση αναδρομικών, με βάση τις σημερινές δημοσιονομικές δυνατότητες.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας «αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά των γιατρών του ΕΣΥ στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στην αξιόπιστη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας, δηλώνει την πολιτική της βούληση να αποκαταστήσει άμεσα ένα μέρος από τις μεγάλες απώλειες εισοδημάτων που υπέστησαν τα πρώτα μνημονιακά χρόνια.

Η παρέμβαση αυτή συμπληρώνει την πολύ σημαντική δέσμη μέτρων για τη δημόσια περίθαλψη που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο οποίος ρητά ανέφερε ότι «σταθερή μας βούληση είναι η ενίσχυση του προϋπολογισμού για την Υγεία , ώστε σε βάθος 5ετίας να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» και ότι «κεντρικοί πολιτικοί στόχοι για τη μεταμνημονιακή εποχή είναι η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού που κενώθηκαν κατά την καταστροφική 5ετία 2010-2014, καθώς και η αύξηση των μισθών των ειδικευόμενων γιατρών και η σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο» καταλήγει το Υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass