Οι μυοσκελετικές διαταραχές στα παιδιά

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΝΕΛΥΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2018 16:04

Θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στη θεραπεία των μυοσκελετικών διαταραχών στα παιδιά συζητήθηκαν χθες σε επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας, με επίσημο προσκεκλημένο τον καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Temple της Φιλαδέλφειας (ΗΠΑ) Scott Kozin.

O Scott Kozin ειδικεύεται στη φροντίδα των παιδιών με ορθοπαιδικές παθήσεις, στις παθήσεις του άνω άκρου στα παιδιά, τις κακώσεις του βραχιονίου πλέγματος, τις νευροπαραλυτικές βλάβες και τις συγγενείς δυσπλασίες του άνω άκρου. Έχει διατελέσει πρόεδρος στην Αμερικανική Εταιρεία Χειρουργικής Χεριού και είναι επικεφαλής της Project “Touching Hands”, η οποία εκπαιδεύει και στηρίζει ειδικούς χειρουργικής του άνω άκρου, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν γιατροί της Ορθοπαιδικής, Γενικής Ιατρικής, παιδίατροι, φυσικοθεραπευτές, φοιτητές της Ιατρικής Σχολής καθώς και επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των παιδιών, ο Αμερικανός καθηγητής σε τρεις διαδοχικές διαλέξεις αναφέρθηκε στη λειτουργία του ώμου στη Μαιευτική παράλυση, στα νευρικά μοσχεύματα και τις νευρομεταφορές για το βραχιόνιο πλέγμα στη Μαιευτική παράλυση καθώς και την αποτελεσματικότητα των χειρουργικών επεμβάσεων στο άνω άκρο παιδιών με εγκεφαλική παράλυση.

Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Ν. Μαλίζος αναφέρθηκε στην αντιχειροποίηση του δείκτη, ο πανεπιστημιακός υπότροφος της Ορθοπαιδικής Κλινικής Νικόλαος Ρηγόπουλος ανέλυσε την εξέλιξη των παραμορφώσεων στο σπαστικό άνω άκρο για να ακολουθήσουν οι διαλέξεις του ορθοπαιδικού χειρουργού και διευθυντή του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης και Παιδοορθοπαιδικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν της Αθήνας Μάριου Λυκίσσα για τη σκολίωση επί εγκατεστημένων νευρολογικών συνδρόμων, της καθηγήτριας Ορθοπαιδικής Ζωής Νταϊλιάνα για τις συγγενείς ανωμαλίες του αντίχειρα και του συναδέλφου της καθηγητή Σωκράτη Βαρυτιμίδη για τα υπερκονδύλια κατάγματα στα παιδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass