Ενας «θρύλος» της Ορθοπαιδικής στη Λάρισα

ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ALVIN H. CRAWFORD

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2018 15:20

Ένα «θρύλο» της Ορθοπαιδικής σε παγκόσμιο επίπεδο, τον ομότιμο καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Cincinnati του Οχάιο των ΗΠΑ Alvin H. Crawford φιλοξένησε χθες το απόγευμα η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονη θεραπεία των μυοσκελετικών διαταραχών στα παιδιά».

Στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας, ο Αμερικανός προσκεκλημένος με διαδοχικές παρεμβάσεις του μίλησε για σύγχρονα προβλήματα στις μυοσκελετικές διαταραχές και ιδιαίτερα για τις οστικές εκδηλώσεις της νευροϊνωμάτωσης στα παιδιά, καθώς και τις συνέπειες στην ενήλικο ζωή της χειρουργικής αντιμετώπισης των παθήσεων του ισχίου και του ποδιού στην παιδική ηλικία. Ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ορθοπαιδικοί της Λάρισας αλλά και συνάδελφοί τους γενικοί γιατροί και παιδίατροι παρακολούθησαν τις αναφορές του Αμερικανού καθηγητή στη διαδρομή ζωής ενός ακαδημαϊκού ορθοπαιδικού χειρουργού.

Σημειώνεται ότι ο Alvin Crawford ειδικεύεται στη φροντίδα των παιδιών με ορθοπαιδικές παθήσεις, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, στις νευροπαραλυτικές βλάβες και τις συγγενείς δυσπλασίες του άνω άκρου. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του «Crawford Spine Center» στο παιδιατρικό Νοσοκομείο του Cincinati. Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος ειδικός για τις δυσπλασίες της σπονδυλικής στήλης και τη σκολίωση, με ένα εκτεταμένο ερευνητικό έργο δημοσιευμένο σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, καθώς και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Νωρίτερα στην έναρξη της εκδήλωσης ο καθηγητής-διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΠΠΓΝΛ Κωνσταντίνος Ν. Μαλίζος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους προσφωνώντας τον επίσημο προσκεκλημένο ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στα κατάγματα κεφαλής κερκίδας και τις κακώσεις ατυχούς τριάδας στα παιδιά από την καθηγήτρια Ορθοπαιδικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ζωή Νταϊλιάνα, στα υπερ-διακονδύλια κατάγματα τύπου C στους ενήλικες -Χειρουργική αντιμετώπιση και αποτελέσματα από τον επιμελητή B΄ της Ορθοπαιδικής κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Στρατή Αθανασέλη και τις τεχνικές σπονδυλοδεσίας με τη χρήση διεγχειρητικής πλοήγησης από τον ορθοπαιδικό χειρουργό, διευθυντή του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης και Παιδοορθοπαιδικής στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν της Αθήνας Μάριο Λυκίσσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass