Προβληματική λειτουργία του μαγνήτη στο Πανεπιστημιακό

* ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ Γ.Ν.Λ. ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ * ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 22:45

Με την υπογραφή ετήσιου συμβολαίου συντήρησης, που θα σηματοδοτήσει και την επισκευή του μαγνητικού τομογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αναμένεται να κλείσει η δίμηνη προβληματική λειτουργία του τομογράφου, που είχε ως αποτέλεσμα την προβληματική εξυπηρέτηση των ασθενών και την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εξετάσεων από το Εργαστήριο Ακτινολογίας – Ιατρικής Απεικόνισης στην απογευματινή λειτουργία του νοσοκομείου.

Η πρώτη βλάβη στον μαγνητικό τομογράφο 3Tesla εμφανίστηκε στα τέλη Αυγούστου, που αποκαταστάθηκε μετά τη συντήρηση του μηχανήματος προκειμένου «να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις την επόμενη τριετία», όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Ακτινοδιαγνωστικής κ. Γιάννης Φεζουλίδης στην ημερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του μηχανήματος στις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκρύψει την ανάγκη για την προμήθεια ενός ακόμα μαγνητικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ωστόσο η συντήρηση δεν αποδείχθηκε αρκετή για την αποκατάσταση της βλάβης, που παρά τις διαδοχικές προσπάθειες επισκευής δεν αντιμετωπίστηκε πλήρως με αποτέλεσμα όσοι νοσηλευόμενοι χρειάζονταν εξετάσεις να παραπέμπονται στον μαγνητικό τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ή σε ιδιωτικά κέντρα.

Όσον αφορά στις προγραμματισμένες εξετάσεις στα απογευματινά ιατρεία, με εντολή της διοίκησης ακυρώθηκαν χωρίς ωστόσο από τη γραμματεία του Εργαστηρίου Ακτινολογίας – Ιατρικής Απεικόνισης να διευκρινίζουν εάν και πότε μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις.

Την ίδια ώρα η διοίκηση των δύο νοσοκομείων, μετά από εισηγήσεις των Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, προκήρυξε διαγωνισμό για τη συστηματική συντήρηση του μηχανήματος σε ετήσια βάση, που ανέδειξε εταιρεία με την οποία και μετά από διαπραγματεύσεις υπογράφηκε χθες σύμβαση συντήρησης ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.

Στο πλαίσιο της σύμβασης κλιμάκιο τεχνικών της εταιρείας αναμένεται να έρθει στη Λάρισα, πιθανότατα και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να αποκαταστήσει τις βλάβες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης ο μαγνητικός τομογράφος αναμένεται να καταστεί πλήρως λειτουργικός τις προσεχείς ημέρες.

ΤΟ ΕΚΛ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες ασθενείς που πάνε στο ΠΠΝΛ να κάνουν μαγνητική τομογραφία, αφού εδώ και 2 μήνες περίπου δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος χαλάει συχνά, με αποτέλεσμα όσοι χρειάζονται να κάνουν μαγνητική τομογραφία να στέλνονται όχι στο ΓΝΛ, αλλά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, δαπανώντας μεγάλα ποσά το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που καλύπτουν αυτές τις δαπάνες.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει την άμεση επισκευή του μαγνητικού τομογράφου στο ΠΠΝΛ και να σταματήσουν να στέλνουν τους ασθενείς στους ιδιώτες. Ζητά επίσης να εγκατασταθεί μαγνητικός και αξονικός τομογράφος στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας, γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν καλύπτονται από τα δύο νοσοκομεία της πόλης».

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass