ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ

Για γάζες …στο φαρμακείο!

* Υπολειτουργεί και το αγροτικό ιατρείο Σωτηρίτσας, στα παράλια

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 0:56

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Μόνο ως άθλο θα μπορούσε, πια, να χαρακτηρίσει κάποιος τον αγώνα που δίνουν καθημερινά ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αγιάς.

Σε συνθήκες που μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο αντίξοες καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια απ’ όλους τους εργαζομένους ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι προστρέχουν εκεί για την πρώτη ιατρική φροντίδα. Τεράστια προσπάθεια, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο, στην υπομονή και στη θέληση για προσφορά και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

Από πού ν’ αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει γράφοντας τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου.

Τις τελευταίες είκοσι μέρες δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα γάζες και ελαστικοί επίδεσμοι. Χαρακτηριστικές, και όχι λίγες, είναι μάλιστα οι καταγγελίες ασθενών πως για να τους δέσουν θλαστικά τραύματα, οι γιατροί έστειλαν συνοδούς αυτών ή ακόμη και τους ίδιους σε γειτονικά φαρμακεία για να αγοράσουν τα… απαραίτητα. Τα εργαλεία, επίσης, για το ράψιμο είναι κι αυτά παλιά και φθαρμένα, ενώ κυριολεκτικά «βράζει ο τόπος» στις πρώτες βοήθειες και στις βραχείες, αφού τα κλιματιστικά έχουν βγει εδώ και καιρό εκτός λειτουργίας. Ένας φορητός ανεμιστήρας αγκομαχά να περισώσει κάπως την κατάσταση, ενώ σκηνές απείρου κάλλους είναι αυτές όπου νοσηλευτές και συνοδοί κάνουν με χαρτιά αέρα τον ασθενή για να δροσιστεί.

Πέραν όλων αυτών και ξεπερνώντας τις πολύμηνες απλήρωτες εφημερίες, το προσωπικό καλείται να λειτουργήσει μέρα νύχτα χωρίς καμιά προστασία αφού δεν υπάρχουν φύλακες, ενώ στους νοσηλευτές οι ελλείψεις είναι τέτοιες που όχι άδεια δεν μπορεί να πάρει κάποιος, αλλά ούτε να ξεμυτίσει από το Κέντρο, αφού οι ώρες δεν καλύπτονται και πρέπει οι ίδιοι και οι ίδιοι να εναλλάσσονται στις βάρδιες. Οδηγοί, φυσικά, δεν υπάρχουν για τα ασθενοφόρα, οπότε το ΕΚΑΒ είναι αυτό που προσπαθεί να καλύψει την τεράστια περιοχή με μόνιμη ευτυχώς παρουσία τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα.

Όσο για το αγροτικό ιατρείο της Κάτω Σωτηρίτσας που καλείται να αντεπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες της περιοχής, η οποία φιλοξενεί κάθε βδομάδα πολλές χιλιάδες επισκεπτών και παραθεριστών, κι εκεί η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Το ιατρείο, είναι ανοιχτό τις καθημερινές μόνο κατά τις ώρες 9 ως 2 το πρωί, ενώ Σάββατο και Κυριακή είναι επί 24ωρου βάσης. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κι εκεί περιορισμένο, φύλαξη επίσης δεν υπάρχει και το ασθενοφόρο πηγαινοέρχεται από Αγιά ή Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass