ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

Δωρεά υγειονομικού υλικού 1 εκατ. δολαρίων!

* Υποδειγματική συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2015 1:00

 

Δωρεά υγειονομικού υλικού ύψους σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων έφτασε χθες από τις ΗΠΑ στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας προκειμένου να διανεμηθεί στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ.

Εντυπωσιακή χειρονομία που προκάλεσε αίσθηση στα τοπικά υγειονομικά δρώμενα, τόσο για την ποιότητα όσο και για την ποσότητα των υλικών αλλά και για το ύψος της δαπάνης της δωρεάς. Πιο συγκεκριμένα, ένα ολόκληρο κοντέινερ με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, ξεφορτώθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Δωρητής η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση IOCC που απαρτίζεται από ορθόδοξους χριστιανούς των ΗΠΑ και στηρίζεται ενεργά από την εκεί Ελληνική Ομογένεια, ενώ παράλληλα συνεργάζεται στενά και με την οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της αποστολής η συντονίστρια της IOCC στην Ελλάδα Δέσποινα Κατσιβελάκη, που συνοδευόμενη από τη συνεργάτιδά της Αμαλία Γκαβάζη συντόνισαν την επιχείρηση, με τη συνδρομή στελεχών αλλά και προσωπικού της ΥΠΕ και του νοσοκομείου. «Οι συμπατριώτες μας της Ομογένειας», ανέφερε η συντονίστρια της οργάνωσης, «αλλά και οι εθελοντές μας σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή της Ελλάδας, υλοποιούν σε όλη τη χώρα ένα σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, αντιλαμβανόμενοι την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται στο ΕΣΥ. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε και άλλο αυτή την προσπάθεια με συμπαραστάτες μας τα στελέχη της Υγείας. Οι ανάγκες στην Ελλάδα είναι πολλές και σημαντικές και σκοπός μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους λειτουργούς της Υγείας ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών για τους πολίτες, με ιδιαίτερη μέριμνα για τον πληθυσμό που βιώνει αυξημένες δυσκολίες λόγω της γενικότερης κατάστασης».

«Ηλιαχτίδα μέσα στο γκρίζο και βροχερό σκηνικό της ημέρας» χαρακτήρισε την προσφορά του υλικού ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ Μιχ. Βενιζέλος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την IOCC, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ευθύνης της 5ης ΥΠΕ, ώστε η κατανομή να γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του, ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας Κ. Καραμπάτσας έκανε λόγο για «πραγματικά σπουδαίους ανθρώπους που είναι ευγενικοί, νοιάζονται και είναι γενναιόδωροι. Όχι μόνο για κάποιους ανθρώπους και περιστασιακά, αλλά για όλους πάντοτε», ενώ αναφέρθηκε στην προεργασία που είχε γίνει για την παραλαβή του υλικού, από κοινού με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, ο οποίος απουσίαζε χθες στην Αθήνα, επαινώντας ταυτόχρονα την τεχνική υπηρεσία και το προσωπικό του νοσοκομείου, για την προεργασία που είχε γίνει για τη διαμόρφωση του χώρου που φιλοξενεί προσωρινά το υλικό που τακτοποιήθηκε χθες με κάθε προσοχή και επιμέλεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass