Συνέδριο Ουρο-ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδος

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2013 13:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:20

Το Συνέδριο Ουρο-Ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδας με τίτλο ≪Νεοπλάσματα όρχεως – καρκίνος νεφρού≫ θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 4-6 Ιουλίου 2013 στο ξενοδοχείο Larissa Imperial. To συνέδριο διοργανώνεται από την Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας, την Ογκολογική και την Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Φέτος οι θεματικές ενότητες καλύπτουν σύγχρονα θέματα - ερωτήματα στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του Όρχεως και του Καρκίνου του Νεφρού. Στόχος του συνεδρίου είναι η εκπαίδευση νέων και ωριμότερων ογκολόγων αλλά και ιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας και η άμεση συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων με στόχο τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών.

Τιμούν με την παρουσία τους και τη βοήθειά τους εκλεκτοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να συζητηθούν νεότερα δεδομένα για την παθογένεια και την αντιμετώπιση καρκίνων των δύο αυτών συστημάτων που περιλαμβάνουν πολλούς συχνούς και πολλές φορές προλήψιμους και ιάσιμους καρκίνους ώστε όλοι να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στο συνεχώς εξελισσόμενο αυτό πεδίο.

Για έκτη συνεχή χρονιά στα πλαίσια του συνεδρίου ο Dr. Louis Pisters, Καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας – Αντικαρκινικό Κέντρο MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς κάποια δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία ιάσεως (πλήρεις οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά από χημειοθεραπεία).

Για δεύτερη φορά θα συμμετέχει στο συνέδριό και ο Dr. Ara Vaporciyan, Καθηγητής, Τμήμα Χειρουργικής Καρδιάς – Αγγείων – Θώρακα του Πανεπιστημίου του Τέξας - Αντικαρκινικό ΚέντροMD Anderson Cancer Center, ο οποίος θα πραγματοποιήσει χειρουργεία εξαίρεσης υπολειπόμενης τερατωματικής νόσου μεσοθωρακίου σε ασθενείς με Ca όρχεως.

Η ιατρική και κοινωνική προσφορά αυτή είναι ανεκτίμητη καθώς συνδυάζεται και με εκπαίδευση ουρολόγων του Πανεπιστημίου μας στις τεχνικές αυτών των δύσκολων επεμβάσεων.

Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση θα βρείτε το συνημμένο πρόγραμμαhttp://www.med.uth.gr/UploadFiles/file/Synedria/2013_07/ogologia_ourologia_5_6_07_program_new.pdf

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass