ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Πάμε τη ζωή από την αρχή

* Προσδόκιμο ζωής τα 130 χρόνια

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2013 0:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:21
 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΝΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ
Βιοοικονομία βιοενέργεια, βιοδράση, σας λένε κάτι αυτές οι λέξεις; Αν ναι ψάχνετε να δείτε πού τις έχετε ακούσει, κι αν όχι καταλαβαίνετε ότι έχουν να κάνουν με κάτι βιολογικό. Ναι δεν είναι τυχαίες λέξεις. Από εκεί ξεκινάει η δράση μας και αυτές μας υπόσχονται ότι μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Η ζωή δεν τελειώνει στα 40 ή στα 50 ή άντε να βοηθιέται να προχωρήσει λίγο παραπέρα. Η ζωή από εκεί αρχίζει. Ποιος τα λέει αυτά, ένας αισιόδοξος άνθρωπος επιστήμονας που έθεσε όρο στη ζωή του την υγιή παράταση της κάθε ζωής. Πρόκειται για τον κ. Παπαχαραλάμπους πρόεδρο και επιστημονικό διευθυντή της Ορθοβιοτικής. Είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να μας μάθει να ζούμε ορθά, να βοηθάμε στην επαναφορά του βιολογικού μας ρολογιού και όλα θα πάνε καλά.
Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Πώς; Με εξατομικευμένες θεραπείες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας (όχι των άλλων).
Με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής και με στόχο την αντιγήρανση του οργανισμού εκ των έσω, μας δίδεται η δυνατότητα να βοηθήσουμε το βιολογικό μας ρολόι και να ζούμε με υγεία και ευεξία.
ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΤΑ 130 ΧΡΟΝΙΑ
«Ήδη σήμερα, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μετά το 2000, μπορούν να έχουν ένα προσδόκιμο ζωής έως και 130 χρόνια». Ο ρόλος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να νιώθουν νέοι και θέλουν να είναι υγιείς να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης και γι' αυτό δεν αρκεί το παραδοσιακό τσεκ απ που ακούμε τόσα χρόνια.
Γι’ αυτό η προσέγγιση στο θέμα γίνεται με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής και όχι με αντιγήρανση, εννοώντας την «αντιγήρανση εκ των έσω» ΤΗΣ ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗΣ και το πώς μπορούμε να «γυρίσουμε πίσω το βιολογικό ρολόι» του οργανισμού».
Εμείς κάναμε μερικές ερωτήσεις στον ειδικό παθολόγο επιστημονικό διευθυντή της Ορθοβιοτικής κ. Μιχάλη Παπαχαραλάμπους. Είναι ο επιστήμονας που μας δείχνει τον δρόμο για μια αργή και επιτυχημένη γήρανση.
ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΝΑΜΕ;
Είναι ένα ερώτημα με το οποίο ασχολούνται πυρετωδώς στα ερευνητικά εργαστήρια όλου του κόσμου, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την άκρη στο νήμα της αντιγήρανσης. Εντάξει, το σώμα μας, όσο καλοσχεδιασμένη μηχανή και να είναι, δεν περιμένουμε να μην έχει φθορά.
ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;
* Οξειδωτικό στρες: Οι ελεύθερες ρίζες, ασταθή μόρια, εμπλέκονται σε όλες τις ασθένειες που αποκτάμε μεγαλώνοντας.
* Χρόνια φλεγμονή: Όλο και περισσότερα προβλήματα υγείας, από την αρθρίτιδα έως το έμφραγμα, ανακαλύπτουμε ότι σχετίζονται με μια φλεγμονή που χειροτερεύει καθώς περνούν τα χρόνια.
* Γλυκοζυλίωση: Μεγάλο ποσοστό της γήρανσης οφείλεται στη ζάχαρη στο αίμα, η οποία προσκολλάται στις πρωτεΐνες σχηματίζοντας τα επιβλαβή AGES.
* Ορμονικές ανισορροπίες: Καθώς μεγαλώνουμε, οι ορμόνες μας, που ρυθμίζουν τα πάντα στο σώμα, απορρυθμίζονται, προκαλώντας ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας, όπως κατάθλιψη, οστεοπόρωση, μείωση λίμπιντο.
* Μεταλλάξεις στο DNA: Με τα χρόνια, τα συστήματα «επιδιόρθωσης» του DNA χαλάνε και οδηγούμαστε σε ασθένειες.
* Μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα: Το οπλοστάσιο του οργανισμού μας ενάντια στους ιούς, τα βακτήρια και όλους τους εξωγενείς εχθρούς ατονεί.
Ανεξάρτητα του ρυθμού γήρανσης τα γεγονότα είναι:
Ο εγκέφαλος συρρικνώνεται και υπάρχει σταδιακή μείωση στις γνωστικές λειτουργίες εστίασης και μνήμης που δεν γίνεται αντιληπτή αρχικά.
Η όραση επιδίνονται με εμφάνιση πρεσβυωπίας, καταρράκτη, δυσκολία προσαρμογής στο σκοτάδι εκφύλιση Ωχρας.
Το δέρμα χάνει ελαστικότητα και το κολλαγόνο αρχίζει να διασπάται και λεπταίνει, επουλώνεται με αργότερο ρυθμό και έχουμε εκχυμώσεις πιο εύκολα. Οι τρίχες λεπταίνουν, το λίπος αυξάνει, ενώ η μυϊκή και οστική μάζα ελαττώνεται με αποτέλεσμα ελάττωση της ισχύος, οστεοπόρωση και κόπωση.
Τα νεφρά ελαττώνονται σε μέγεθος και λειτουργία και η ουροδόχος κύστη χάνει την ελαστικότητα της με αποτέλεσμα ακράτεια.
Η καρδιά η οποία έχει συσπασθεί ήδη εκατομμύρια φορές όταν φθάσουμε στα πενήντα οι πιθανότητες καρδιακού επεισοδίου και καρδιακής κάμψης αυξάνονται.
Οι πνεύμονες χάνουν ελαστικότητα και η αναπνευστική ικανότητα ελαττώνεται 20%.
Το πάγκρεας παράγει λιγότερη ινσουλίνη και ο διαβήτης είναι πιο συχνός.
Η Τεστοστερόνη στους άνδρες αρχίζει να ελαττώνεται από τα 30 και στις γυναίκες εμφανίζουν ελάττωση της προγεστερόνης και οιστρογόνων που οδηγούν στην εμμηνόπαυση όπως και στα δυο φύλα μειώνεται με χαρακτηριστική καμπή.
ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΙΣΤΕ;
Πολλές φορές αυτό που γράφεται στην ταυτότητά σας ως ηλικία δεν σας αντιπροσωπεύει; Συχνά η βιολογική ηλικία δεν είναι σύμφωνη με τη χρονολογική.
Πριν αποφασίσετε πώς θα μειώσετε τον ρυθμό γήρανσής σας, πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί η βιολογική σας ηλικία σε σύγκριση με τη Χρονολογική. Ως βιολογική ηλικία ορίζεται ο εξατομικευμένος ρυθμός γήρανσης.
Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να εκτιμηθεί η βιολογική ηλικία είναι η μέτρηση του μήκους των ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ και της δραστικότητας του ενζύμου τελομεράση που εμποδίζει τη μείωση, η ανακάλυψή του δε  βραβεύθηκε με το βραβείο Nobel 1010.
Βασικές οδηγίες για όλους για πρόληψη και επιτυχημένη γήρανση.
1. Κόψτε τώρα το κάπνισμα (αν δεν το έχετε κάνει ήδη).
2. Κοιμηθείτε ξεκούραστα.
3. Μειώστε τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά.
4. Αναθεωρήστε την άποψή σας για το αλκοόλ. Το υπερβολικό αλκοόλ στο σώμα μετατρέπεται σε εργοστάσιο παραγωγής ελεύθερων ριζών. Αν όμως πίνετε αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες και ειδικά κόκκινο κρασί, που περιέχει τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες ρεσβερατρόλη, ανθοκυανιδίνες και προανθαψανιδίνη, τότε είστε σίγουρα κερδισμένοι.
5. «Σαν τα μάτια σας». Τίποτα δεν προδίδει περισσότερο την ηλικία από τη μειωμένη όραση.
6. Γυμνάστε τον εγκέφαλό σας. Για όποιο μέρος του σώματος κι αν μιλάμε, η συμβουλή είναι ίδια: ό,τι αφήνεις σε αφήνει! Ο εγκέφαλος δεν διαφέρει και θέλει εξάσκηση για να μείνει ζωντανός και δραστήριος.
7. Ελέγχετε τακτικά τη Β12. Ελέγχετε συχνά αυτή τη βιταμίνη που χαρίζει ενέργεια και ζωτικότητα και, αν έχετε έλλειψη, εμπλουτίστε τη διατροφή σας ή πάρτε συμπλήρωμα.
8. Νερό με αντιγηραντικές ιδιότητες.
9. Η αναπνοή είναι η πιο βασική λειτουργία του οργανισμού, που επηρεάζει όλες τις άλλες.
10. To ιδανικό βάρος καθορίζεται από τον δείκτη μάζας που πρέπει να είναι κάτω από 18% στις γυναίκες και κάτω απο 22% στους άνδρες για να έχουμε ικανοποιητική ευαισθησία ινσουλίνης .Η περιφέρεια μέσης είναι σημαντική για καρδιαγγειακή προστασία και πρέπει να είναι κάτω από 98 εκ. στους άνδρες και 95 εκατ. στις γυναίκες. Η σχέση περιμέτρου μέσης προς ισχίο πρέπει να είναι σε άνδρες και γυναίκες.
11. Η ψυχική ηρεμία η αποφυγή του stress μέσω πνευματικότητας, αγάπης, συγχώρεσης.
Κοινωνικής οικογενειακής διαβίωσης και συχνού ασφαλούς σεξ έχει βρεθεί ότι περιορίζει τις συχνές αιχμές κορτιζόνης και ινσουλίνης με αποτέλεσμα επιβράδυνση της γήρανσης.
12. Βιταμίνες ενζυμα συμπληρώματα διατροφής.
13. Μήκος ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ για την επιβράδυνση της σμίκρυνσης των ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ έχουν μελετηθεί χιλιάδες ουσίες με βάση την ενεργοποίηση του ενζύμου που τα διατηρεί σταθερά την τελομεράση. Τα καρκινικά κύτταρα είναι αθάνατα γιατί παράγουν τελομεράση επομένως οποιαδήποτε ουσία ενεργοποιεί την τελομεράση μπορεί δυνητικά να προάγει καρκινογένεση.
14. Η οξείδωση, η συσσώρευση δηλ. ελεύθερων ριζών επίσης θεωρούνται αιτία προώρου γήρατος και προδιαθεσικοί παράγοντες εκφυλιστικών παθήσεων και τελικά καρκινογένεσης.
15. Η ανεξέλεγκτη χωρίς εξειδίκευση χρήση αντιοξειδωτικών βιταμινών και ουσιών μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα.
Πρόσφατες μελέτες κατέληξαν ότι η βασική αντιοξειδωτικά ουσία για αντιοξείδωση είναι η glutathione επομένως ουσίες που την παράγουν ή που εμποδίζουν την καταστροφή της έχουν ουσιαστική αντιοξειδωτικά προστασία.
16. Σύγχρονες επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου και μαζί με την κολονοσκόπηση θα πρέπει να χορηγούνται σε άτομα με οικογενειακή επιβάρυνση. Τελευταία Ιάπωνες ερευνητές εντόπισαν άλλη ουσία που ενεργοποιεί τα SIRT γονίδια η Lamine 1 είναι δε σε αναμονή ουσίες που ενεργοποιούν το ένζυμο αυτό.
Σε συμπέρασμα για επιτυχή γήρανση πρέπει να έχεις υγιές μυαλό ,σώμα και διάθεση και να θυμόμαστε ότι ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass