ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Εξώδικο της ΟΕΝΓΕ στον υπουργό Υγείας

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2013 20:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:00
Τη δημόσια ανάκληση των αποφάσεων του υπουργού Υγείας και παράλληλα, την κατεπείγουσα σύγκληση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου για την εκδίκαση των κατηγοριών κατά των 20 γιατρών που τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία, ζητά η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή τις αργίες γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Η ΟΕΝΓΕ παρενέβη στο θέμα, που προσωρινά «πάγωσε» με απόφαση του υπουργού Υγείας, αποστέλλοντας μάλιστα εξώδικη διαμαρτυρία τον υπουργό Αδ. Γεωργιάδη καλώντας τον, «άμεσα και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση», «να ανακαλέσετε τις Διαπιστωτικές Πράξεις, αποφεύγοντας διαδικασίες "παγώματος" και να αποκαταστήσετε πλήρως στα καθήκοντά τους, τους θιγόμενους Ιατρούς ΕΣΥ, αποφεύγοντας, έτσι, την διακοπή της λειτουργίας των συγκεκριμένων Κλινικών, επ’ ωφελεία των πολιτών» .
Όπως είναι γνωστό, από την απόφαση του υπ. Υγείας, απειλήθηκε το καθεστώς γενικών εφημεριών κλινικών (νευροχειρουργική, χειρουργική) του ΠΝΛ και μετά τις αντιδράσεις τοπικών ιατρικών φορέων, βουλευτών, αιρετών και στελεχών του υπ. Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τη διοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας να «παγώσει», έως ότου συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο, την εκτέλεση της απόφασης με την οποία πέντε γιατροί του ΠΝΛ τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.
Η ΟΕΝΓΕ, με την προχθεσινή παρέμβασή της θίγει επίσης την ευθύνη του υπουργείου Υγείας με αφορμή και τη μη συνεδρίαση του κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθυστέρηση που φθάνει τα 2,5 χρόνια πλέον ενώ επικαλείται και το παράδειγμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Όπως σημειώνεται στη ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ «ουδόλως φαίνεται να απασχολούν τον κ. Γεωργιάδη τα ζητήματα που αφορούν στην ελλειπή στελέχωση και στις εκρηκτικές ελλείψεις των Νοσοκομείων σε εξοπλισμό, η ασφάλεια του συστήματος εφημεριών, το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο υπουργός Υγείας άλλες επιδιώξεις έχει. Θέλει να είναι ο προθυμότερος των «προθύμων» στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης.
Η πρεμούρα του όμως τον οδηγεί σε απαράδεκτες σπασμωδικές ενέργειες, όπως αυτή της υπογραφής διαπιστωτικών πράξεων με τις οποίες τίθενται σε «αυτοδίκαια αργία» 20 γιατροί του ΕΣΥ χωρίς εκδίκαση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΣΥ όσων κατηγοριών τους αποδίδονται από το ΣΕΥΥΠ.
Το πρόσφατο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ χαρακτήρισε «κοινωνικό έγκλημα» τη διαφθορά στην Υγεία – τις συναλλαγές, τις μίζες, τα φακελάκια. Οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών κάνουν διαρκή καμπάνια κατά της παραοικονομίας στην Υγεία. Ταυτόχρονα όμως θεωρούμε πως ο διασυρμός γιατρών και η αποδυνάμωση Νοσοκομείων χωρίς να έχουν κριθεί οι κατηγορίες που τους έχει απευθύνει το ΣΕΥΥΠ, είναι πράξη μνημονιακής αβάσταχτης ελαφρότητας.
Η ΟΕΝΓΕ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη περίπτωση της αργίας των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς και του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου νευροχειρουργού κ. Ν. Χαυτούρα. Στην ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας με την παρουσία εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ και των προέδρων όλων των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλίας διαπιστώθηκε ότι : Οι γιατροί είχαν αθωωθεί από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι ακριβώς τα ίδια μ΄ εκείνα για τα οποία το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ότι είναι αθώοι οι γιατροί που κατηγορήθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο κωλυσιεργεί να εκδικάσει την υπόθεσή τους επί 2,5 χρόνια.
Οι συνέπειες από τη θέση των γιατρών σε αργία θα είναι τραγικές για την αντιμετώπιση των νευροχειρουργικών και χειρουργικών περιστατικών στην Υγειονομική Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Κατόπιν τούτων η ΟΕΝΓΕ ζητά: Τη δημόσια ανάκληση των αποφάσεων του υπουργού Υγείας, με την οποία υπονομεύονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στη Θεσσαλία, διασύρονται και καθίστανται όμηροι οι γιατροί, έως ότου υπάρξουν τελεσίδικες αποφάσεις του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Την κατεπείγουσα σύγκληση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου για την εκδίκαση των κατηγοριών κατά των 20 γιατρών που τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία» καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.
Να σημειωθεί τέλος ότι το εξώδικο της ΟΕΝΓΕ κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Λάζ. Μακρή, τον διοικητή του ΠΝΛ Ηλ. Σκυλλάκο καθώς και στον νέο διοικητή του ΓΝ Βόλου Κων. Καραμπάτσα με δεδομένο ότι στην ίδια υπόθεση φέρεται ως εμπλεκόμενος γιατρός του ΓΝΒ που εργαζόταν στο ΠΝΛ την περίοδο που έγινε ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass