Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέδριο Ρευματικών Παθήσεων Κεντρικής Ελλάδας

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2013 15:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:23

Με το 3ο Συνέδριο, το Συνέδριο Ρευματικών Παθήσεων Κεντρικής Ελλάδας, που θα γίνει 20 – 22 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ,  αρχίζει να καθιερώνεται στη συνείδηση των κλινικών ιατρών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης ως ένα σημαντικό μέσο επιμόρφωσης. Και φέτος παραμένουμε πιστοί στους σκοπούς μας να καλύψουμε κυρίως θέματα που είναι στις παρυφές της ρευματολογίας με άλλες ειδικότητες, αλλά και τις εξελίξεις στη κλινική διάγνωση και θεραπευτική των ρευματικών παθήσεων. Γιατί οι ρευματικές παθήσεις έχουν εκδηλώσεις από όλα τα όργανα και ιστούς.

Στο συνέδριο περιλαμβάνονται, εκτός από τις πρόσφατες εξελίξεις για συχνές ρευματικές παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, οι σπονδυλαρθρίτιδες, η ουρική αρθρίτιδα, και η οστεοπόρωση, θέματα όπως ρευματικές παθήσεις και κύηση, ρευματικές παθήσεις και ήπαρ.

Στο στενάχωρο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε, η ευρεία ιατρική γνώση οδηγεί σε ορθή διάγνωση περιορίζοντας άσκοπες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.  Περιορίζεται το κόστος υγείας. Και ας μη λησμονούμε ότι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αγωγή θεραπεύει τις ρευματικές παθήσεις ενώ η καθυστέρηση στη θεραπευτική αγωγή αυξάνει τις πιθανότητες για οργανική ανεπάρκεια και αναπηρία.

Οι ομιλητές είναι έμπειροι κλινικοί επιστήμονες από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού. Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.med.uth.gr/DetailsAr.aspx?id=1010